Viață verde

Jocuri de gătit pentru copii harnici

Îmi amintesc de perioada copilăriei când stăteam alături de mama în bucătărie. Știu că puneam mâna pe toate ingredientele, ustensilele și o zăpăceam cu sute de întrebări. Eram o fire curioasă, mereu dornică ”să ajut”, doar că mama se temea că îmi tai degetele, fac mizerie sau sparg farfuriile.

Îmi amintesc de o zi în care, sătulă de insistențele mele (când îmi pun ceva în cap, reușesc) m-a lăsat să gătesc o ciorbă-n ibric, în paralel cu ciorba oficială. Mă uitam cu atenție la tot ce făcea și copiam cu sârguință. Țin minte că la final aveam ibricul meu cu ciorba făcută de mânuțele mele, de care eram incredibil de mândră. Așteptam să vină tata acasă pentru a-i servi din această magie culinară. Nici n-a intrat bine pe ușă că l-am anunțat că azi are un meniu special. Probabil mama îi făcea semne în spatele meu, că prima reacție a tatălui meu a fost de groază, percepută de mine atunci drept entuziasm.

kid-cooking

Am stat cu mama în bucătărie ca să văd cum îi pune din ibricul meu în farfurie și am decis să o duc eu la masă. Pe drum, de la emoție, am scăpat-o jumate. N-a fost foarte bine, că am murdărit mocheta, hainele și m-am și fript la degete. Probabil tata n-a mâncat niciodată din ciorba mea la ibric, dar asta a fost prima experiență a mea cu gătitul.

De atunci și până azi mă rezum la salate și sandvișuri, dar am descoperit că există jocuri de gatit gratis pentru copilul tău hiperactiv!

Despre tartele din pământ ornate cu flori de câmp, într-un articol viitor.

Foto

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evergreen
  1 December, 2014 at 8:20 pm

  :))))

 • Reply
  Creve
  1 December, 2014 at 8:07 am

  Acum gătești mai bine? :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.