Chill

Jocurile copiilor

Imi place foarte mult sa petrec ore in sir in preajma copiilor, sa facem tot felul de jocuri interesante si distractive care sa ne umple ziua si sa ne ajute sa facem si foarte multa miscare. Joaca este o modalitate de exprimare prin care reusim sa comunicam unii cu altii, sa ne cunoastem mai bine, sa facem prietenii solide, sa fim buni in echipa invatand sa fim mai uniti. Cu totii stim anii minunati ai copilariei noastre in care cunosteam foarte multe jocuri pe care le puteam juca in foarte multi copii incepand de la gradinita unde am invatat Ursuletul doarme, Batista parfumata, Taranul e pe camp, Trecea un print calare, Tara tara vrem ostasi si multe altele care ne tineau ore in sir pe afara fara sa ne dorim sa mai intram in casa. Eu ca sa pot zabovi mai mult pe afara gaseam ceva de facut, cate o sarcina data cum era cea de a duce gunoiul si mai petreceam minute bune alaturi de copiii de la bloc.

Si astazi copiii pot fi ca si noi si pot petrece mai mult timp pe afara fie cu bicicleta, fie jucand un fotbal sau invatandu-i jocurile care pe noi ne-au fascinat si ne-a facut sa ne simtim cu adevarat copii. Majoritatea dintre copiii de astazi stau mai mult in casa in fata televizorului, izolati in fata unui calculator, intalnindu-se cu alti copii doar la scoala. Acest lucru este foarte trist si nu trebuie sa devina o obisnuinta ci parintii trebuie sa isi dea seama la timp de acest pericol ca sa ii scoata pe copii din starea de plictiseala si tot timpul sa isi doreasca sa faca cate ceva care sa ii amuze, sa ii puna in miscare si sa ii duca alaturi de copiii de aceeasi varsta pentru a comunica intre ei si pentru a lega prietenii.

kids-on-grass-2

Pentru parintii foarte ocupati sunt solutii salvatoare nenumarate care ii pot ajuta sa gaseasca distractia cea mai buna pentru copilul lor ca acesta sa aibe parte de o zi de neuitat. Pe langa spatiile de joaca destinate copiilor unde sunt supravegheati si pot avea multe jucarii la indemana cu care se pot juca, pot face miscare si au parte si de copii cu care se pot imprieteni. Insa spatiile de joaca inchise nu le ofera copiilor si nevoia de aer si de soare care sunt benefice pentru dezvoltarea lor asa ca alte variante pot fi parcurile amenajate cu leagane, topogane, spatiu verde, piste de biciclete si role care ii indeamna la miscare in aer liber. Cand nu aveti timp sa mergeti cu ei in aceste locuri este bine ca macar pe afara in fata blocului sa ii lasati ca ei sa isi cunoasca copiii din bloc si sa poata sa se imprieteneasca pentru a se juca impreuna jocurile copilariei noastre.

Insa cand vremea nu le va permite deplasarea sau statul pe afara, voi, parintii, sunteti cei care le puteti selecta pe calculator jocurile care sa ii ajute sa scape de monotonie si din care sa aiba cate ceva de invatat. Pentru fetite sunt multe jocuri cu spioanele care fac parte dintr-o serie animata care celor mici le place foarte mult si cu siguranta le urmaresc si pe micul ecran, dar si jocuri cu masini pentru baietii dornici de cat mai multa adrenalina.

(Guest post)

Cu bine,

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.