Secvente

Lecții de bun simț și altele

Există oameni ok și… oameni. Cu asta am început 2022.

Și dacă înainte m-aș fi bătut cu pumnul în piept că fiecare om merită bunătate și compasiune, amn realizat că cu cât oferi asta și cu cât întinzi limitele, cu atât oamenii ăia devin mai abuzivi și mai meschini. Pentru că la finalul zilei tot ce își doresc ei e să le fie bine. În micimea răutății lor își caută propria dreptate și sunt dispuși să calce pe cadavre doar să fie ca ei. Doar că n-o să le fie niciodată bine, că așa e-n viață. Viața îți dă de bine, apoi vine și-ti trage un șut în coaie, metaforic vorbind. Și te trezești singur pe asfalt. Doar că, pentru că sunt înguști, dar și aroganți, vor da vina pe oricine altcineva, mai puțin pe ei înșiși. Pentru că ce simt ei e adevărul suprem și bate la fund logica sau rațiunea.

Dar nu este despre ei. Ci despre mine.

Și dacă până acum m-aș fi luptat până în pânzele albe să îi trezesc sau să îi ajut, acum mă uit cu uimire și mă întreb ce naiba am făcut eu să atrag asemenea oameni în preajma mea? Că ceva am greșit eu. Ceva în Univers am sfeclit, iar răul nu e doar rău, de și o lecție de învățat. O lecție care probabil mă va ajuta să cresc, cumva, printr-un mod total absurd…

FRICA

Frica este o boală oribilă. Ne face să fim orbi și răi. Frica e cameleonică și nu poți pune niciodată degetul pe ea. Te cuprinde și te sufocă și scoate demonii din tine. Dar demonii tăi nu trebuie să fie și demonii celorlalți. Mi se pare de bun simț dacă nu ne mai lăudăm cu negrul și anxietățile și păstrăm puțină intimitate.

URA

Ura de sine este veninul scuipat asupra celorlați. Ura de sine blocheaza ochii omului. Ei nu pot vedea altceva decât ură. Și când bagp ură de la crăpatul zilei și până la sfinții de sus, e puțin probabil să găsești niște lumină.

ABUZUL

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.