Secvente

L'enfant terrible

M-am dus la vânzătorul ambulant de vată pe băț roz-mov-verde-albastră și i-am cerut cea mai mare și pufoasă tentație pe care mi-o poate oferi. Pe lângă imensitatea multicoloră mi-a dat și un măr glazurat cu zahăr ars și niște șampon într-un tub cu imaginile șterse, cică să mă ocup să fac baloane. A zis că gumă turbo nu mai are, iar cip cip-ul e pe sfârșite și o să fac multe carii. I-am plătit cu frunze proaspete, am zâmbit ștrengărește și m-am dat mare în fața plozilor din jur.

Nu m-am abținut și-am șterpelit de pe taraba femeii cu păr portocaliu și salopetă din reiat kaki, o acadea. Am început să cânt țopăind căprește: I wanna suck on your lollipop, ta na na na nam. O tanti cu părul alb ca varul m-a oprit, m-a bătut pe umăr, mi-a zis ntz ntz dând din cap și mi-a tradus la ureche ce înseamnă acest vers. Am scăpat acadeaua pe asfaltul găurit din care ies (ciudat) fire răzlețe de iarbă, aceasta s-a făcut țăndări și-am fugit oripilată.

Un nene cu o pălărie fistichie, pleoștită pe-o parte, strigă în gura mare: nu dați banii pe prostii, faceți poze la copii. Colorata azi e gata. Normal că m-am apropiat de el și m-am zgâit vreme îndelungată la toate fețele alea din poze. Toți râdeau cu gurile până la urechi ori în cârca părinților ori călare pe-o căprioară cu un ochi lipsă ori pur și simplu direct la mine. M-am dus la nenea fotograful (am aflat între timp numele lui), dar mi-a zis că nu face fotografii copiilor singuri. Am ridicat din umeri. Mi-a explicat că e ilegal. Am ridicat din nou din umeri.

Am făcut doi pași ușor bosumflată. M-am uitat în jur la persoane cu care aș fi putut pretinde că-s în cârdășie, doar-doar mă prind și eu în poză. Nimic. Până într-un moment când o familie cu un copil, cam de-o seamă cu mine, se așează zâmbăreață la poză. Când să facă aparatul clic, am sărit și eu pe lângă ei. Mi-a ieșit jumate de corp, puțin șters, dar am râs cu gura până la urechi. După ce am luat poza am realizat că-mi lipsesc cam mulți dinți și poate pentru o vreme ar trebui să zâmbesc cu gura închisă.

Am burta plină de dulciuri. Probabil că în stomacul meu s-a înființat o fabrică de bomboane. Și în buzunarul drept stă amintirea mea de azi. Probabil că ei au ajuns acasă și se uită împreună la desene animate.

Eu am să mai zăbovesc o vreme pe aici…

Foto

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Pas que je suis l’enfant terrible « Evergreen
  18 June, 2011 at 9:32 am

  […] peripeții aici, aici și aici. This entry was posted on sâmbătă, iunie 18th, 2011 at 9:31 am and tagged with 5 […]

 • Reply
  Je suis l’enfant terrible « Evergreen
  30 April, 2011 at 5:15 am

  […] țânari roiau în jurul meu. Parcă veneau doar la mine. Probabil de la câte dulciuri am mâncat atunci în parc, cică se spune că ăștia trag la oamenii cu sângele dulce. Al meu e roz-mov-verde-albastru și […]

 • Reply
  Elza
  26 April, 2011 at 5:04 am

  tu esti acel copil? Evergeen, nu uita! :)

 • Reply
  Evergreen
  25 April, 2011 at 7:53 pm

  Elza – pacat in conformitate cu cine? nu mi se pare ca ma iau de copii si nu ma asteptam sa contabilizeze cineva acest lucru. copilul ala sunt eu. deci eu am libertatea sa spun/gandesc/scriu ce imi doresc/vreau/am chef.

  Creve – Shock. mmmmm. Nup, am fost cuminte.

  INTJ – ENTJ aici. hihi. interesanta, mda.

 • Reply
  Elza
  25 April, 2011 at 4:09 pm

  un copil n-ar spune niciodata ce ai scris tu. pacat Evergreen, e a doua oara cand te iei de copii si nu e ok

 • Reply
  creve
  25 April, 2011 at 3:12 pm

  Bonibon și Jelibon nu ai luat de pe tarabă? Ciocolata Lacta sau Sando? Sau măcar gumele de mestecat Shock :P

 • Reply
  INTJ
  24 April, 2011 at 8:45 pm

  hmm … interesanta copilarie! alway wondered about that … :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.