Confesiuni

Mă învârt pe aceeași potecă, doar că de fiecare dată văd drumul altfel

Cred că mai intens decât trăirea este iluzia trăirii. E un sentiment propriu și subiectiv, neumbrit de realitate. Cred că are o frumusețe aparte trăirea unei emoții la distanță de omul căruia vrei să i-o oferi, dar ai nevoie de multă stăpânire de sine pentru asta. Iar mie-mi lipsește stăpânirea de sine.

Am făcut testul lui Jung, de două ori. Și mi-a ieșit ESFJ, The Caregiver. Știu că-s stereotipii sau niște ”zodii mai bune”, cum zice Alin, dar nu pot să nu subliniez acolo lucrurile care-mi displac. De exemplu, foarte mult la sută mă bazez pe emoții, dar nu au un sistem propriu de valori la care să mă raportez. Adică am, dar nu e din interior, ci din exterior. Asta mă preocupă de foarte multă vreme. Dar eu sunt om de oameni, pentru mine a-i face pe ceilalți fericiți e primordial (pare-se), deși îmi displace asta când stau și analizez, tot asta ajung să fac. Pentru că nu raționez. Pentru că mă las purtată de alte instincte. De aici și atitudinea emo, dramele și nevrozele.

”Bucură-te și tu că-l simpatizezi pe băiatul ăla și lasă dramele”. Amuzant.

Ce e drept, tânjirea asta la cineva are partea ei frumoasă. Doar că eu niciodată nu am vrut să stau pe margine sau în colțul camerei. Eu am vrut mereu totul!

Nu știu de ce mama naibii tot scriu, că oriunde întorc capul văd tot mai mulți desfigurați emoțional ca mine. Nu cred că am mai cunoscut în ultima vreme pe cineva pe care să-l categorisesc ca fiind cu toate acasă. Nu mă deranjează asta absolut deloc pentru că acum am răbdare să caut să înțeleg.

Aș vrea să mă potolesc. Să iau o decizie și să mă țin de ea. Dar oscilez între ducă-se dracu toate și au, cât îmi doresc să le trăiesc! irule evergreen

Trag linii peste linii și mereu mi se pare că sunt pe minus. La orice capitol tot pe minus sunt.
Cred că cel mai bine mi-e acum, în momentul ăsta.

Am nevoie să recitesc tot blogul ăsta și să identific toate problemele. Apoi să încep să mă repar. Am nevoie să las deoparte valorile oamenilor din jur și să mă încred în ale mele.
Voi învăța să rule :)

Cu bine,

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    anonim
    12 September, 2014 at 4:45 pm

    Cine este “baiatul ala”, de care vorbesti ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.