Confesiuni

Mama (și cu mine)

E ziua mamei mele. Împlinește 52 de ani.
Adică eu aproape de două ori, adică ea o singură dată.
De câteva zile este tristă. N-o condamn. După o vreme fiecare zi de naștere nu mai e prilej de petrecere… pentru unii. O să sufle în tort, dar o să fentăm lumânările. O să-i umplem glastrele cu flori. O să-i cântăm și ca s-o amuz o să ciupesc corzile chitării fakeuind un cântec popular. O să-i spun c-o iubesc, lucru pe care-l fac rar și care sigur o s-o emoționeze. O să cinstim un pahar de șampanie. O să plece la serviciu, iar noi înapoi la îndeletnicirile noastre. Nimic din cele de mai sus n-o să-i șteargă tristețea din privire. Nimic n-o s-o facă să uite și nimic n-o să întoarcă 52 în 25.

E ziua mamei mele. Împlinește 52 de ani. Îi număr pe chipul ei blajin, îi citesc în zâmbet, în palme, în modul în care mă privește câteodată. O văd când se înfurie pe neputința ei, o văd cum tânjește, o văd cum tace și se resemnează. Nu pot decât s-o prind de umeri și s-o mint că e bine. Nu pot decât să plec capul și să-mi doresc să-i fie bine.

E ziua mamei mele. O iubesc!

Nerv în burice … ale degetelor, desigur.

Te strâng din mine bucată cu bucată în timp ce-mi târșâi papucii pe parchet. Pantalonii lălâi îmi cad de pe talie. Se vede dunga boxerilor verzi. Maioul de culoare corai descoperă un stern obosit. Părul roșu este prins neglijent, adică atârnă șuvițe rebele dintr-o coadă șuie. Oja a sărit de pe unghii. Unghii neroase de-o vreme. Lumina-mi joacă pe gene și eu o fentez cu umbre. Miroase a cafea. Îmi plac casele unde miroase a cafea.

Te strâng și te așez frumos în săculețul meu. Păstrez astfel de suveniruri. E tot o formă de dragoste, nu? Sau poate e doar nevoia de a mă făli în propria-mi față, 10 ani mai târziu. Ce ai avut. Ce ai acum. Habar nu am.

 

 

HugsLovePeace
>.<

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  nor
  24 January, 2011 at 8:39 am

  La multi ani ! Sa fie sanatoasa !

 • Reply
  Rux
  23 January, 2011 at 8:36 pm

  Sa traiasca mami tau. Tu ii poti inlatura tristetea. Sunt sigura ca e fericita alaturi de voi, ca se bucura de prezenta voastra, de faptul ca ii sunteti aproape. Sa te bucuri de ea si sa-i spui mereu cat o iubesti.

 • Reply
  Mărgeluţa
  23 January, 2011 at 6:55 pm

  La multi ani mamei tale! Mi-ai stors o lacrima cu postarea asta…mai ales ca se apropie si ziua mamei mele…

 • Reply
  Evergreen
  23 January, 2011 at 6:31 pm

  maman va multumeste pentru urari.

 • Reply
  dana123
  23 January, 2011 at 1:15 pm

  ,,50- the new 30″!
  HAPPY BIRTHDAY!
  …cred ca o noua varsta- nu trebuie sa fie un motiv de tristete…si- daca ne gandim ca -uneori- ,,viata incepe dupa 40 de ani”- cred ca- la ,,peste 50″ e chiar foarte misto!
  LA MULTI ANI mamei tale- si- categoric- cu o fiica asa talentata, creativa, frumoasa,inteligenta s.a.m.d.- ca tine- are suficiente ,,motive”sa fie fericita si optimista!

 • Reply
  Roxana
  23 January, 2011 at 11:12 am

  La multi ani mamei tale! :* >:D<

 • Reply
  Adelina
  23 January, 2011 at 11:01 am

  La mulţi ani! :)

 • Reply
  Evergreen
  23 January, 2011 at 10:01 am

  Multumesc frumos!

 • Reply
  BuBuleatza
  23 January, 2011 at 9:55 am

  La mulţi ani mămicii tale !

 • Reply
  Bianca
  23 January, 2011 at 9:47 am

  La mulți ani mamei tale !!! La mulți ani și ție, alături de ea, să fie sănătoasă și bucuroasă. ! Și crede-mă, o mamă va fi fericită atunci cănd copiii ei sunt fericiți, deci cred că știi ce ai de făcut. Te pup :*

 • Reply
  LiaLia
  22 January, 2011 at 11:33 pm

  Să-ți trăiască, draga mea. Să fie sănătoasă și bucuroasă, măcar din când în când. M-ai emoționat foarte tare cu declarația ta de iubire și m-ai făcut să-mi fie și mai dor de mama, acasă, care face 64 în mai. Ai grijă de ea! La mulți ani!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.