Secvente

MOVE the fuck ON!

După ce m-a lăsat să i le spun pe toate. După ce m-a tratat cu blândețe, tandrețe și înțelegere m-a țintuit cu privirea ei albastră, m-a prins de umăr și mi-a spus atât: move the fuck on! Chiar dacă o să doară, chiar dacă vrei să stai, move the fuck on! Fă câte o schimbare mică în fiecare zi și lasă-te de iluzii. Iluziile ne distrug pe noi. Poate o să vină o zi când o să se întâmple. Poate nu. Tu doar trebuie să nu te pui pe șina de tren până atunci, Roxănica. 

Brusc mi s-a așezat un nod în gât. Ce mama dracului fac eu aici? Cine mă cred? Unde mă aflu? Am nevoie de un plan. Am nevoie să mă potolesc. Să ies din haos. Să găsesc portița. Să mă liniștesc.
Brusc mi-a venit să vomit privindu-mă pe mine din exterior. Când ai ajuns așa? Cum? Ai trecut prin atâtea și atâtea și te poate doborî asta? Chestia asta neîmtâmplată? Move the fuck on! Și dacă o să mai pici înapoi, următoarea zi move the fuck on! Până nu o mai fi.  Trăiește timp cu tine. Bucură-te de tine. Iubește-te pe tine. Adună-te din ceilalți, scuipă ticăloasele de iluzii, renunță la atașament. Fă-ți un plan și focusează-te pe el! Lasă emoțiile.  Tot ce știu este că nimic nu e întâmplător. Că povestea asta sau absența ei înseamnă ceva. Momentan doare, probabil o s-o înțeleg și o să îi învăț lecția după ce ies din ea.

Mă uit în jur și-mi dau seama că toți sunte prinși într-o bulă. Nedumeriți. Speriați. Obosiți. Triști. Și că ne purtăm poverile în speranța că vine lumina.  Îmi doresc să nu mă trezesc cândva că-s prea obosită să mă mai lupt și că alegerile nu vor fi de fapt alegeri, ci absența opțiunilor.

Ce vrei tu, Roxănica?
Eu caut iubirea.

Game over.

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Evergreen
  20 September, 2014 at 6:28 pm

  XYZ – alfabetul il poti face tu, cred. Inevitabil reusesc sa stric orice relatie este o eticheta pe care ti-ai pus-o in frunte si probabil ajungi sa sfarsesti asa, stricand relatii, oameni. Despre Dumnezeu nu stiu ce sa-ti spun, sunt intr-un moment cand nu stiu caruia Dumnezeu sa ma raportez, asa ca incerc sa ma uit in mine si sa caut acolo, daca e ceva.

  Multumesc de complimente. Sunt utile :)

 • Reply
  Evergreen
  20 September, 2014 at 8:49 am

  Pentru ca nu exista in realitate. Au fost niste iluzii pe care le-am pus in carca unui om. Si omul s-a scuturat de toate si s-a dus mai departe.

  • Reply
   xyz
   20 September, 2014 at 1:03 pm

   Imi pare rau. Uite, in cazul meu este situatia e orecum diferita, eu fara sa vreau inima mea m-a dus catre cineva cu care nu as putea sa fiu niciodata, (desi probabil ca ne-am portrivi perfect). Si nici nu ar avea vreun sens. Si oricum e mai bine pentru ca, inevitabil reusesc sa stric orice relatie pe care o am cu cineva. :( Si asa ca am hotarat sa ma abtin. Macar deocamdata pana cand voi avea conditiile necesare.
   Iubirea pe Pamant se reduce la conditiile de pe Pamant.

   Un om nu poate iubi pe cineva in orice conditii. Si este de inteles. Doar Dumnezeu probabil ca poate acest lucru. Iubeste-l pe Dumnezeu, cat poti tu de mult, si posibil sa dai intr-o zi peste conditiile si persoana pe care ti-o doresti din inima. Ce pot sa iti zic mai mult. :)

   Oricum blogul tau este deosebit, si mai ales anumite articole, precum si filmele. Probabil acelea scrise de tine si inca cateva persone, apropiate tie. Lipsite de latura aceea agresiva, marunta, meschina, care ii insoteste pe multi dintre oameni la tot pasul.
   Ca in rest internetul este plin de detoate.

 • Reply
  xyz
  19 September, 2014 at 7:25 pm

  Care este metoda prin care ti-ai dat seama ca te-ai inselat ?

 • Reply
  xyz
  18 September, 2014 at 8:16 pm

  “Cine” este iubirea pe care o cauti . Cum arata , concret. Cunosti bine acea persoana dar nu ai curaj , sau nu o cunosti ? Sau este vre – un obstacol extrem de dificil de depasit intre voi ? Sau nu are sens ?
  Te cunoste pe tine, stie cine esti si ca o cauti ? Esti sigura ca si el/ea stie ce simti pentru el/ea ? Esti sigura ca este o singura persoana pe care ai putea iubi-o cu adevarat ? Sau este ceva nedefinit ?

  • Reply
   Evergreen
   18 September, 2014 at 9:26 pm

   Am crezut ca am gasit-o, dar m-am inselat (din nou). Acum nu are un sens concret, nu are o definitie, dar caut senzatia aia :)

 • Reply
  Marin
  18 September, 2014 at 6:55 am

  Neata!
  Intotdeauna poti inventa o alta cale, chiar si atunci cand totul pare guvernat de absenta optiunilor. Nu cauta ceva in afara ta, cauta mereu in interiorul tau :) Zi frumoasa!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.