Confesiuni

Ne temem cu toții că am putea da chix

Ca oameni. Ca prieteni. Ca angajați. Ca iubiți. Ca fii. Ca părinți. Ca șefi. Ca ființe cu conștiință. Ca instinct.

Nu e nimic greșit în a te teme.
Cum nu e nimic greșit în a da cu mucii-n fasole.

Suntem imperfecți în perfecțiunea asta și a devenit obositor să ascult motivaționalele din jur care mă împing spre echilibru și care mă fac să mă simt greșită dacă deraiez. Am obosit să mi se spună în fiecare zi să găsesc echilibrul. Fuck echilibru! Nu pot fi eu într-o stare în care nu există altceva decât linia dreaptă. Am nevoie de tensiune. De viață-n vene. De adrenalină. De emoții. De căderi și ridicări. Am nevoie de provocări de la viață și oameni. Dacă le iau pe toate așa calm și ralantizat, nu le trec prin filtrul meu. Nu găsesc nimic. Nu reușesc să pornesc spre punctul următor.

Azi noapte, citind o carte primită-n dar de la terapeuta mea (da, în genul ăla o ard) am realizat că scopurile mari, sensul ăla pe care-l caut eu de când îmi amintesc de mine sunt un bullshit. Că ideea romantico-idealistă de a găsi ”menirea” este o chestie preluată din cărțile cu basme pe care le citeam la 12 ani și filmele cu care m-a hrănit protv-ul în copilărie. Îmi pare rău lume, dar nu am fost născută să te salvez. Îmi pare rău mamă, dar înainte de toate tradițiile și preconcepțiile, pretențiile societății și etichetelor pe care trebuie să le port stau eu. Și astea-s împotriva firii mele.

boy-dreams-galaxy-magic-star-Favim.com-74118

Suntem ok. Nu cei mai buni, nu cei mai răi. Suntem ok pentru că echilibrăm zilele când dăm cu curul de pământ cu zilele în care plutim.

Nu e nimic îngrozitor să ne înfricoșeze viața sau moartea. Sunt necunoscute, e normală senzația.
Nu e boală mintală să trăiești un vid existențial. Sunt căutări firești ale omului trezit la viață. La fel ca plictiseala existențială. E bine să lași lucrurile să te scormonească.
Etape. Etape.

Mi-ai spus că poate comportamentul meu din ultima perioadă m-a făcut să fiu fucked up. Poate sunt un dezastru ambulant. Totuși, poate cauza comportamentului fucked up este alta. Poate ar trebui să stau cuminte-n banca mea și să mă prefac că nu există, de fapt. Să las lucrurile să coacă în mine până fac poc. Poate ar trebui să corespund unor standarde fizice și emoționale. Poate ar trebui să fi cucerit doi munți, să fi născut un copil, să fi plantat doi copaci. Nu pot. Nu-s eu.

Mi-e frică în fiecare zi. Și mă pornesc în fiecare zi.
Și da, poate nu o să mă iubească nimeni niciodată. Poate n-o să întâlnesc pe cineva care să fie capabil să vadă mai departe de scuturi și umbrele colorate.
Dar dacă dau doar de oameni orbi, nu poate fi doar vina mea… poate așa e lumea, nu vede mai departe de straturile superficiale. Sau poate sunt eu într-atât de stricată încât nu mai ajunge lumina. În orice caz, oricare stare ar fi, nu pot trăi compromisul de a fi cu cineva doar pentru a trăi confortul fizic și emoțional.

Cred că pot să trăiesc (și )cu asta.

*se scaldă stelele în nori de viață*

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Izabo
  3 April, 2018 at 8:36 pm

  De fiecare data cand iti citesc ce scrii,regasesc o parte din tine in mine!As vrea sa te imbratisez de fiecare data cand termin de citit un articol de-al tau!

 • Reply
  Răzvi
  3 April, 2018 at 8:11 pm

  Superb articolul. Și eu sunt de părere că înainte să găsești persoana potrivită, mai întâi trebuie să te găsești pe tine. Persoanele din jur nu o să îți aducă niciodată fericirea, cel mult ele îți pot alunga suferința, însă numai pe moment. După rămâi iar doar cu tu cu tine însuți și durerea o să iasă afară. Cât despre scopul vieții, nu cred că avem unul, nu văd de ce ai vrea să trăiești o viață doar ca să lași ceva în urma ta, nu văd de ce ai vrea să le demonstrezi celorlalți ceea ce nu ești.

 • Reply
  ana
  31 March, 2016 at 10:40 am

  Very good one!

  De cate ori n-am fost in situatia asta? Si da, la intrebarea cu “misiunea si scopul” n-am gasit inca raspunsul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.