Secvente

nes cu apă rece

Pe sistemul mă îmbăt cu apă rece mi-am făcut o cană cu nes (rece) ca să nu pic de somn. E slăbuţ ca să pot dormi la noapte. Şi nu foarte dulce ca să nu mă ia bîţul.

Azi am constatat cu stupoare că nu mai fac parte din categoria femeilor “număr universal” sau S. Am depăşit cu puţin aşa că am pus oftînd rochia la raft.  Am respirat adînc şi am păşit afară. O frumuseţe de rochie! Număr unic. O splendoare în vitrină. Visul unei femei.

vanity-kelley-stengeleSunt o persoană pofticioasă care nu poate să ţină un regim. Cînd mi se interzice ceva atunci mă apucă. Şi uite cum s-a dat evergreena pe salate. Uffa!  Prefer să alerg 10 km şi să mănînc pizza după 22:00. Curajul şi avîntul mă vor ţine fix doo zile. Va veni ziua cînd voi sta din nou la coadă la şaorma, fericită. E o împlinire să mănînc ce-mi pofteşte sufletul la orice oră.  O să mă accept aşa cum sunt, număr puţin peste cel universal şi va veni ziua cînd voi realiza că rochiţa aceea era îngrozitoare. Momentan rochia e superbă şi eu mănînc salate. Momentan mă duc la raionul de M.

Şi cine a făcut sistemul că tre să ai cu 10 kg mai puţin decît înălţimea s-a înselat. Eu am 1.63 şi 52 de kg (blush). Ar trebui să ating perfecţiunea…

Mi-am dat comandă de ochi noi. De această dată unii cu care pot să înot. Ceea ce înseamnă că nu o sa mai ating străinii din mare şi că nu o sa mai bîjbîi ca hîrciogul. Ceea ce înseamnă că o să mă uit tandru după Puştiu care înoată ca un siren şi n-o să mai mijesc ochii. Ceea ce înseamnă că o să mă uit chiar la Puştiu nu la vreaun obez leşinat. Ba o să port ochelari de soare şi-o să văd pe unde merg.  Ce să mai? Fericire. Aproape c-am uitat de rochiţă.

Revin la nes.

Eu de cîte ori frec (nu rîdeţi) nes-ul (pînă se face crema aia omogenă) îmi amintesc de perioada imediat după 1989. Cînd veneau musafirii şi la orice oră beau nes. Îmi mai amintesc că eu făceam toate nesurile, chiar de erau 10. Îmi plăcea să amestec, dar mai ales îmi plăcea cînd turnam atîta apă cît să nu se inunde ingredientele şi tata mă felicita pentru reuşită. Aşa fericită mă făcea gestul lui!

Vă imaginaţi că toţi care veneau cereau nes, nu cafea.  Ziceai că beau cine ştie ce vin din 1900, aşa se umflau în pene. Normal că beam şi eu cu ei într-o ceşcuţă albă şi mică şi mă dădeam şi eu ca om mare. Pe lîngă nes le mai goleam şi paharele de vin ori bere. Om mare, nu glumă! Pofteam musafirii afară pe şapte cărări şi bîlbîind o poezioară.

Închei. Mă duc să-mi fac o salată.

Pentru azi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HDQw-RShRUQ]

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  silvia
  24 June, 2009 at 10:21 am

  si eu obisnuiam sa beau ness. de cand eram mica, imi dadea bunica mea sa gust cate o lingurita din spuma, asa ca am devenit de-a dreptul pasionata de ness. acum vreo cativa an, am trecut pe cafea si asa am ramas. desi de diminetata mi-am luat un plic de ness, sa vad cum mai e :d imi amintesc cutiile alea de amigo si diminetile cu ele..
  a, si eu n-aveam mai niciodata rabdare sa frec nesul

 • Reply
  evergreen
  24 June, 2009 at 7:02 am

  Chiar ma gandeam daca e ness sau nes.

  Si eu il abandonsem, dar mi-am luat intr-o zi o cutie pentru ca mi se facuse pofta si dor de senzatie.

  :)

 • Reply
  Vania
  24 June, 2009 at 6:57 am

  Iată un obicei pe care l-am abandonat de vreo douăzeci de ani! de atunci, fără ness, doar cafea la ibric…

 • Reply
  evergreen
  24 June, 2009 at 6:44 am

  @ rebelu – am greutate normala :D asa mi-a dat :D

 • Reply
  evergreenstory
  23 June, 2009 at 4:49 pm

  @ Kosmin – nu am cu cine sa fac sport. am facut in casa, dar mi s-a luat
  @ ionouka – inghetata mananc, oricum ;)))
  @ piticu – am incercat si cu apa minerala. ce bunatate!

 • Reply
  piticugras
  23 June, 2009 at 4:46 pm

  asa e fata. ce nesuri se frecau pe vremuri…. io faceam cu apa minerala.

 • Reply
  ionouka
  23 June, 2009 at 3:37 pm

  Salate… hm… cind exista atitea sosuri pe lumea asta, si placinte, si torturi si foetaje si fripturi si pizze si paste… Pai e pacat de viata, pe bune. Lasa frunzele, ia-ti ochii cei noi si hai la mare sa rupem in doua niste inghetate de ciocolata cu un dram de nisip in ele!

 • Reply
  kosmin
  23 June, 2009 at 3:36 pm

  52 de kg la 1,63 inaltime arata ca totusi te mentii in forma. Poate putin sport la sala de fitness o sa iti mai reduca din temeri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.