Confesiuni

Nevoile mele mai presus de nevoile tale

Terapie

Se plimbă lumina caldă pe pleoapele obosite. Una dintre pisici îmi toarce în urechea stângă. Nu știu ce zi e, dar știu că mi-e corpul greu. Greu de tot. Ar putea fi o duminică reușită, dar la fel de bine ar putea fi o marți înnorată. Cine mai știe?

Mă învârt în cerc 

E o stare la care mă întorc ca un dependent în sevraj. O stare de iritare și confuzie, de nervi și dorință. O stare pe care cred mereu că o dobor după câteva sesiuni de terapie, dar la care mă întorc. Devine enervantă starea, devine obositor cercul.

Iau bucăți din mine și le așez într-un puzzle. Momentat arată ca un copil știrb. Tot lipsesc bucățele, dar învârtindu-mă în cerc nu cred c-o să le găsesc. Aș striga după ajutor, dar de cele mai multe ori rămân mută. De durere, de șoc.

Nevoile mele mai presus de nevoile tale

Am tendința să caut mereu în alții. Care a fost motivația pentru care m-a rănit, de ce a făcut așa, unde am greșit eu? Mă uit atentă la ce simte celălalt și ignor complet ce arde-n mine. Nu știu de ce naibii fac asta? Poate pentru că sunt moale și fricoasă, poate pentru că n-am încredere în mine, poate că mă îndoiesc prea mult și prea des. Și atunci, sentimentele mele nu mai valorează cât ar trebui, atâta timp cât eu mă desconsider. Ce prostie, nu?

Așa că vreau să schimb tendința. Vreau să fiu atentă la mine, la interiorul meu. Ce mă doare la tine, ce mă sperie, ce mă face să te scot din viața mea? Fără să-ți caut scuze, fără să caut să te iert, fără să caut să-mi spun că poate e de la mine. Nu e de la mine. N-a fost niciodată de la mine. Am fost mereu atât cât am putut să fiu și n-am ezitat să arăt.

Oameni frânți

 

Evergreen

Foto: Andrei Leonte

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.