Secvente

NSFW

O sa-ti spun o poveste si n-o sa-ti placa
Omul caruia ii pui sufletul pe tava o sa se stearga cu el la cur.
De ce esti surprins? Nu ai patit niciodata asta?

Nu vorbesc numai de iubirea de cuplu, ci de orice forma de iubire. Daca unul se simte mai stapan pe relatie, ala o sa fie cel care o sa se pise pe tot. O sa spuna ca n-a stiut, dar eu iti garantez ca stie. Puterea e proasta. De fapt oamenii sunt prosti ca se lasa orbiti de putere si cred ca iubirea e un joc de cucerire si dominare.

O sa-ti spun o poveste si n-o sa-ti placa
Suntem instabili emotional si nu suntem capabili sa acceptam ca meritam sa fim iubiti. Ne ducem fix catre cei care ne arunca la gunoi, ne ducem fix catre cei care ne vor terfeli vietile, doar pentru ca si ei la randul lor sunt incapabili sa iubeasca sau sa se simta iubiti. Si sarim din relatii esuate in relatii esuate, din jocuri mentale cine pe cine face cu creierii in depresii si agonii. Ne juram ca nu mai picam in plase si pornim din nou sa distrugem si noi alte vieti pentru ca si noi am fost distrusi la randul nostru. Oferim pe tava haosul emotional si indisponibilitatea catre persoanele insetate de suferinta.

O sa-ti spun o poveste si n-o sa-ti placa
Oamenii mint. Din nevoia de a fi altcineva decat sunt, din nevoia de a nu parea vulnerabili, din tot felul de nevoi. Mint. Critica. Sunt rai. Refuza empatia. Refuza sa asculte orice. Se mint pe ei in fiecare zi ca sa-si dea dreptate ca merita sa existe pe pamant. Oamenii se pisa pe orice gest frumos pentru ca nu pot concepe ca exista si alt gen de persoane. Orice ai face nu e de ajuns, orice ai spune e penibil sau e de cacat. Daca nu faci esti naspa, daca faci, oricum puteai sa faci mai bine.  Oricat te-ai chinui nu e suficient si totul poate fi interpretat. Cuvintele sunt de prisos. Indicat ar fi sa te duci in munti, sa cresti o capra, doua, si sa-ti duci traiul linistit pentru ca oricum, orice ai face, te vei intalni cu oameni care se vor sterge la cur cu sentimentele tale.

***

Pe de alta parte, ramai un om bun. Doar oamenii buni mai pot face o mica diferenta in acest haos. Ramai fidel valorilor tale. Pleaca din relatiile care te consuma, pleaca de langa cei care nu sunt interesati sa te cunoasca altfel decat vor ei. Evita-i, retrage-te, sufoca putin justitiarul din tine si incearca sa te consumi cat mai putin pentru altii. Concentreaza-te pe oamenii buni, pe partea frumoasa a vietii si a lumii. Si poate, dar poate, nu vei mai intalni persoane care se vor sterge la cur cu emotiile tale.

Stiu, usor de spus, greu de facut.
Dar nu imposibil.

Cu bine,

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Brandusa
  17 July, 2017 at 10:56 am

  Frumos spus, uneori adevarul doare, dar iti deshide ochii.

 • Reply
  Ana
  6 July, 2017 at 2:55 pm

  Bine spus…cum se potriveste pe ceea ce traiesc in perioada asta.

  • Reply
   Evergreen
   6 July, 2017 at 3:58 pm

   Imi pare rau :(

  • Reply
   marius
   24 October, 2017 at 11:09 pm

   si eu tot “perioada” asta, poate reincarnarea urmatoare o fi mai cu noroc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.