Secvente

Oamenii ăia aroganți

irule blog

Băi știți oamenii ăia aroganți, ăia pe care nu-i clintești de la adevărul lor propriu și personal? Oamenii ăia aroganți care se cred atât de nevinovați încât nu contează ce le-ai spune tu, ei știu mai bine. Genul ăla care pufnește pe nas la adevărul tău și care ți-o întoarce de acolo de sus, de zici că-i cel puțin o zeitate.

Poate-s eu.

Că oricâtă încredere aș avea eu în adevărul meu personal și obiectiv, dacă vine cineva și mă trage de mânecă să-mi spună că poate nu e așa, poate e doar percepția mea, oricât aș fi de încăpățânată nu pot să rămân neclintită. Îmi lipsește aroganța aia să mă cred zeiță. Și poate uneori e benefică.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Cătălin Rădoi Arogantu'
  24 April, 2019 at 9:23 am

  Știu ce spui. De obicei, inteligența unui om este invers proporțională cu aroganța.

  Ce ai descris tu în articol e exact diferența între știință și religie, ca sisteme de credință.

  Religia este riguroasă, un sistem închis, subiectiv care deține adevărul absolut.
  Știința e un sistem deschis, un sistem care evoluează și care spune deseori “da, am greșit” sau “nu deținem adevărul, dar cam asta ar fi cea mai bună aproximare pe care-o avem momentan”.

  TOTUȘI, n-aș vrea să par arogant, dar sunt unele subiecte pe marginea cărora nu am ce discuta, chiar dacă vii și mă tragi de mânecă și-mi zici că nu e chiar așa… e foarte puțin spre deloc probabil să-mi schimbi părerea.
  e.g. Astrologia, Moș Crăciun, Dumnezeu etc.

  • Reply
   Evergreen
   26 April, 2019 at 7:31 am

   Poate pentru ca esti rac si racii sunt incapatanati :))))

   Cred ca e vorba mai mult de inteligenta emotionala. Ca vine din niste probleme adanci de incredere in sine. Probabil. Mie-mi plac toate subiectele, inclusiv PSD, daca vorbim de o discutie sub forma de dialog. Daca vorbim de Mos Craciun si cineva repeta incontinuu ca exista exista exista, atunci n-are sens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.