Secvente

oamenii mor

Şi nu poţi face nimic să schimbi sau să previi asta.

Am avut o zi îngrozitoare cu certuri, ţipete, acuzaţii şi răutăţi îndreptate spre o rudă de sînge care a reuşit să mă dezamăgească profund.

Ca să fie completă şi în acelaşi ritm am aflat acum cîteva ore de moartea cuiva… Nu suntem rude şi nu ne leagă decît două saluturi în întreaga viaţă, dar cînd am aflat vestea am amuţit şi am început să plîng de groază. Şoc e puţin spus. De fapt, în asemenea situaţii nu rămîne decît strigătul morţii care îmbrăţisează pe cel ales.

Pe drumul spre Oneşti a intrat cineva în maşina lor.  Soţul la volan, îl cunosc din copilărie, soţia în dreapta care a murit în drum spre spital, mama ei şi copilul în vîrstă de o lună. Dragoş este mîndria mamei şi familia lor era exemplu de urmat. Un cuplu frumos şi blînd care începea o nouă etapă: cea de părinţi. Totul a fost spulberat într-o clipită. Pentru supravieţuitori viaţa nu va mai fi niciodată la fel… nici nu pot să-mi imaginez ce trăiesc oamenii care îi aşteptau cu drag acasă. Nici nu pot să-mi imaginez durerea…

Pentru Diana s-au tras clopotele, de restul nu ştim încă nimic, decît că mama ei este în stare gravă … dar oare ce mamă îşi va dori să trăiască fără lumina ochilor? Ce mamă vrea să se ridice din morţi şi să-şi îngroape singurul copil?

Oamenii mor sub ochii noştri şi de cele mai multe ori întoarcem capul spunînd că nouă nu ni se poate întîmpla. Suntem norocoşi cei ce azi deschidem calculatorul şi scriem sau citim, suntem norocoşi cei ce mai avem voce să ne blestemăm traiul, suntem norocoşi noi ce ne trezim pur şi simplu. Noi, cei care îi jelim pe cei morţi suntem plini de noroc pe care-l aruncăm la gunoi cu fiecare ocazie… ne trădăm darul.

Este o tragedie pe care n-o poţi atîrna nicăieri. Cine să plătească? Unde să strigi? Pe cine să te răzbuni?

Vom înghiţi fiecare din pămîntul sortit, dar atît de devreme cum a fost pentru Diana mă răzvrătşte profund. Şi nu am la cine să strig nedreptatea!

E groază…

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  piticugras
  10 July, 2009 at 11:01 am

  piticule, in drum spre delta/mare era sa mor de trei ori. din vina altora. mai bine nu ne mai gandim. ce tampenie….

 • Reply
  noapteaiguanei
  9 July, 2009 at 6:09 pm

  Dumnezeu sa o ierte! Nu te mai necaji! Iti faci foarte mult rau. Eu in astfel de momente imi spun ca “ar trebui sa traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima”… curand insa uit si ma necajesc cu lucruri ce nu ar merita.
  Si inca ceva – eu cred in soarta. Si cred ca nu ne putem impotrivi ei.
  http://noapteaiguanei.wordpress.com/2009/07/09/fetita-care-a-cazut-intr-un-put/

 • Reply
  daeira
  9 July, 2009 at 4:06 pm

  toti oamenii mor ca doar de aia suntem oameni…trecatori, efemeri…si abia cd ti se intampla tie sau unui apropiat vreo nenorocire iti aduci aminte cate lucruri nu ai facut, nu ai spus…pacat ca bebelusul o sa-si cunoasca mama doar din poze :( …asta e o nedreptate strigatoare la cer. condoleante pentru familie

 • Reply
  pinguinulfurios
  9 July, 2009 at 1:23 pm

  De curand abia am scapat ca prin urechile acului de la o moarte sigura. Lucrul asta, te face sa-ti schimbi putin mai mult viziunea asupra vietii, asupra diminetii, asupra celor de langa tine. Pacat ca trebuie sa ajungi aici ca sa dai un telefon mai des, sau sa spui un te iubesc mai des. Pana la urma nu suntem nemuritori, trebuie sa ne traim viata si sa nu ne hazardam ca la un moment dat vom muri.
  Dumnezeu sa-o odihneasca pe Diana!

 • Reply
  almanahe
  9 July, 2009 at 11:37 am

  grinule, toti suntem datori cu o moarte, asa se spune; cui, de ce? mai conteaza? :( unii dintre noi inca trebuie sa mai”toceasca” ca sa invete sa traiasca cu asta…

 • Reply
  shmeny
  9 July, 2009 at 11:36 am

  astea cu accidentele de masina nu sunt firesti. se intampla intr-o tara cu sosele de rahat si cu soferi care se cred sefi, asa cum scrie si evergreen mai sus. a intrat cineva in masina lor… nu mi se pare nimic normal aici

 • Reply
  ionouka
  9 July, 2009 at 9:15 am

  Hei, sterge-ti nasul si ridica-l in sus, ca e soare si cald. Mai e pina ni se intimpla noua, why waste a beautiful life thinking about death?
  Condoleante.

 • Reply
  rebelu
  9 July, 2009 at 7:36 am

  asa e, suntem norocosi. da’, degeaba, nu realizam si nu vom realiza niciodata acest lucru.
  desi cineva se straduie permanent sa ne demonstreze cit suntem plini de noroc!
  si, ce daca!

 • Reply
  Elza
  9 July, 2009 at 7:34 am

  ufff… ma intristeaza intamplarile astea… desi stiu ca e ceva firesc…

 • Reply
  vasileandreica
  9 July, 2009 at 7:27 am

  Fie-ti intalnirea cu moartea spre bun folos si linistire. Cum spunea si cel de mai sus… nimeni si nimic nu merita sa-ti strice pacea.

 • Reply
  Darael
  9 July, 2009 at 5:42 am

  Nu o sa comentez intalnirea nimanui cu Ingerul Mortii.

  Am sa intreb insa: de ce iti pierzi timpul certandu-te, suparandu-te ? Nimeni, nimeni pe lumea aceasta nu merita sa iti pierzi nici macar o clipa de viata certandu-te. Daca vrea cineva asa ceva, pleaca de acolo. Sa se certe singuri daca vor.

  Chiar tu ai spus (chiar aici) – acum esti, peste o clipa nu mai esti. Si atunci, de ce sa pierzi ce ai cu supararea, tristetea si mania ? Faptul ca e “neam” cu tine e doar un detaliu; nesemnificativ.

  Pupici pe obrajor !
  Si, da, ai voie sa plangi daca simti asta. Ca sa iti cureti ochii, nu de tristete; tristetea e iunutila si nu-ti foloseste nici tie, nici celui / celor plecati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.