Secvente

Pas que je suis l'enfant terrible

Mi-am prins părul în două codițe a la Sailor Moon. Sunt micuțe pentru că maman mă duce mereu la frizer și mă tunde castron. De data asta am reușit să mă fofilez, mizând pe întâmplarea de data trecută, când doamna frizeriță mi-a ciuntit o ureche. Mersul la frizerie e pentru mine mai ceva ca mersul la stomatolog.

Mi-am pus fustița de marinar și tricoul alb, ciupit în partea dreaptă. L-am agățat când m-am urcat în copac pentru corcodușe, dar nu-mi pare rău. Am strâns o groază și le-am mâncat nespălate până am simțit că fac poc. Maman m-a certat că era tricou bun, dar nu mai contează acum. Probabil că o să se facă o gaură mare pentru că tot bag degetul în ea. Sigur o s-o lărgesc suficient cât maman să-mi arunce tricoul. Nu mă sperie, nu e nici măcar preferatul meu.

Am expadrilele în care pot să-l alerg cum trebuie pe vecinul de la 9. Ăla cu ochii verzi care-mi place de mor. Azi o să-l pup de nu se vede. Îl înghesui la colțul blocului și îl pup. Presimt că o să afle maman și o să-mi dea o mamă de bătaie de-o s-o țin minte până în adolescență, dar cum zic oamenii mari (din care-mi place uneori să citez): carpe diem! Să diem, zic!

Sigur tata o să mă verifice la bastonașe și la citire. Ceea ce nu înțeleg pentru că am numai cinci ani și după ultimele calcule mai am vreo doi ani până merg la școală și oricum acolo o iau de la capăt. Probabil o să mă plictisesc crunt în timp ce colegii învață chestiile astea. Mie mi-ar plăcea să mă lase până seara să mă joc cu mașinuțele și să tund păpușile.

Ah, mi-am amintit de ultima ispravă. Pentru că nu-mi place la frizerie și pentru că vreau să am părul lung până la glezne, m-am pus să tund păpușile. Am așteptat două săptămâni să le crească părul și nimic. Am aflat ulterior că nu le mai crește. Ce ciudățenie, dacă tot arată ca niște oameni nu pot să și funcționeze ca unii.

Mi-a cerut prietenia vecinul de la 1. I-am zis că nu. Că vreau să mai copilăresc vreo 3 ani și după aia să mă gândesc serios la viitorul meu. Mi-a făcut tot felul de daruri, mici surprize pe preșul de la ușă: o gumă turbo, o cutie de bonibon, dar eu nimic. L-am ținut de mână în două rânduri, ca să-i încălzesc inima și să nu cumva să uite că are sentimente pentru mine, dar cam atât. Vecinul de la 1 e scump și în sinea mea știu că ne-ar fi bine, dar mă încăpățânez să cred că n-am nevoie. Și asta pentru că tipul de la grădi din grupa mare mi-a zis că mă iubește, dar a pupat-o pe colega lui cu părul lung până la glezne.

Nu-i dau prietenia. Și nici nu mai ies în fața blocului. Și nici nu-l mai sun pe fix să-l rog să dea pe tvr 1 că e tom și jerry. Dar mă gândesc în fiecare zi la el. E frumos vecinul de la 1. Presimt că până mă trezesc eu o s-o placă pe Cornelia de la 7. Așa se întâmplă…

Am stat pe afară azi, dar toți sunt la ștrand sau la bunici. Așa că am stat pe gard și m-am jucat cu gaura din tricou. Până m-a strigat mama să mă duc la masă și la teme. A mai trecut o zi fără să mi se întâmple nimic spectaculos.

 

Celelalte peripeții aici, aici și aici.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  ben
  21 June, 2011 at 2:43 pm

  Evergreenule!!! Vai de mine! Ce faci?
  Iui! Să nu-l suni să-i spui să se uite pe tvr 1 !
  Poate are nenorocul să dea peste o reclamă de-o imbecilitate impecabilă;
  – un nene masiv, (da rău de tot) om cu carte altminteri, un fel de flamură a culturii românești (se zice) ne învață pe noi muritorii de rând cum să avem grijă de trupul noastru. Da tot el zice – trăbă să cumperi Larousse-ul! Altfel nu slăbești! Ha!
  Tăt domnu de care zic, o spălat pe jos cu o amărâtă de laureată a premiului Nobel. Uite-așa! Tare mi drag omu ăsta. Are vână!
  – Da parcă mai bine i-ar fi stat cu un jambon în mână în reclama aia!
  Zău așa!
  Tare-mi plăcu postarea ta. No numa bine!

 • Reply
  admin
  20 June, 2011 at 6:31 pm

  Despre mine, rock, operă și un alt fel de a primi toatea astea:
  http://despredemnitate.wordpress.com/manifest2/

 • Reply
  creve
  20 June, 2011 at 8:10 am

  Ce simplu era atunci…
  Vezi că trebuia să scrii ”o maman e bătaie” :)))

 • Reply
  INTJ
  20 June, 2011 at 1:58 am

  mă tunde castron” :)) … sorry, da’ cand mi te inchipui cu-n castron pe cap (ca model/masura) nu ma pot opri din ras. :)) :))

 • Reply
  Diana Dupu
  18 June, 2011 at 5:27 pm

  da, acum am si eu flashbackuri :3

 • Reply
  irina
  18 June, 2011 at 4:30 pm

  ok! am uitat de sală! :)

 • Reply
  Evergreen
  18 June, 2011 at 4:28 pm

  Ada – :)) Sandy, da

  Irina – Nu ma trage nimeni ca am superputeri :)

 • Reply
  irina
  18 June, 2011 at 4:26 pm

  spor la joacă, Sailor Moon! :)
  dacă dă naiba şi te trage careva de codiţe, fluieră şi vede el atunci.

 • Reply
  Ada
  18 June, 2011 at 12:37 pm

  ziua inca nu s-a terminat, nu trage linie inca! :) chiar si faptul ca te-ai jucat cu gaura din tricou abservand lumea si sprijinind gardul, e parte din viata ta, nu? eu mi te imaginez Sandy Belle!!!:)) =))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.