Chill

Pauză creativă pentru Harmony Korine în Spring Breakers

Controversatul regizor american, Harmony Korine m-a cucerit cu filmul său ”Mister Lonely” și m-a intrigat cu ”Gummo”, dar m-a avut definitiv după ce am văzut ”Kids”, filmul lui Clark, la care a contribuit ca scenarist.

Stilul său ciudat de a pune poveștile în pagină, personajele sale dubioase, momentele scârboase sau de neînțeles l-au așezat pe Korine în topul regizorilor nebuni, dar cool.

Așa că am fost să văd noua sa ispravă cinematografică, ”Spring Breakers” despre care știam că e ușor comercială și că are ca protagoniste niște adolescente psihopate.

Îmi e ciudă să spun că am plecat deloc impresionată din cinema.

Spring Breakers Harmony Korine

Povestea-clișeu a patru fete care fug de la școală ca să se destrăbăleze în Florida nu m-a încântat prea tare. Nici că trei dintre ele au jefuit un restaurant pentru asta și nici maniera în care a dat pe față totul despre inconștiența adolescenților. Nici măcar metaforele pe care Selena Gomez încerca să le dea prietenelor sale n-au fost de impact.

Nu, n-a sunat nicio alarmă în mintea-mi.

Întâlnirea cu rău famatul Alien este de bun augur, ceea ce este un avantaj al filmului, că nu s-a întâmplat cum majoritatea am fi crezut. Are câteva momente bune, unul mi s-a părut absolut genial datorită ridicolului său, dar n-am să spun decât Britney Spears.

Cred că problema filmului este că a pus un zid între spectator și protagoniste, niște fete care joacă bine și credibil, sumar îmbrăcate, cu pielea bronzată și mintea îmbibată de alcool și iarbă.

Nu e suficient de ciudat cât să nu vrei să rezonezi cu oamenii din film și nici suficient de bine construit cât să te țină captiv. Un lung metraj care arată ca un videoclip fain, cu lumini psihedelice, haine neon, pistoale, bani, droguri, sânge și muzică semnată Skrillex,

Un melanj șubred, o serie de imagini pe care le-am mai văzut și la alții, o poveste unde a inclus obsesiile sale de mai demult, o tentă comico-nostalgică îmbrăcată în mult superficial.

În continuare mă întreb dacă regizorul a făcut mișto de noi, fiind conștient de ce a ieșit sau a vrut doar să se distreze pe banii altora. Iată un film controversat, despre care unii afirmă că este o capodoperă, iar alții că este stupid.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qw7Se-sCwYM[/youtube]

Din luna aprilie în cinematografe

Foto & Foto

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Adri
  21 April, 2013 at 9:56 am

  Nu-mi place…

 • Reply
  cepuscamea
  17 April, 2013 at 7:05 am

  ce una dintre cele mai pierderi de timp din viata mea, vizionarea filmului asta

  • Reply
   Evergreen
   17 April, 2013 at 7:12 am

   Mmmm… nu cred ca-i atat de slab. Am vazut si mai rele :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.