Secvente

Pe mine mama m-a invatat

Roxana Andrei

… multe chestii, dar multe le-am învățat pe propria-mi cârcă. Mai cu seamă chestii legate de humanoizii cu care împart planeta. Cu ei e cel mai greu pentru că ei, ca și mine, au rațiune. Dacă pe Socrate-l certam că mi-a spart nu știu ce pahar, urmând ca jumate de oră mai târziu să-l pup cu drag, cu oamenii nu merge așa…

Mie-mi place să-mi asum ceea ce sunt *când sunt lucidă. Și-mi place să spun lucrurilor pe nume *de aia se întâmplă să șochez cu franchețea mea. Și-mi mai plac multe lucruri, dar nu despre asta e vorba acum.

Și-mi place să-mi deschid sufletul către oameni. Îi aleg eu cumva și mă duc spre ei. Să le ia dracu de ziduri și de uși închise, ratez momente și am numai o viață… în pielea roșcatei.

În fine, deci să zicem că e vorba de o oamă. Booon. Io cu oama am împărțit clipe. Am crezut că ne legăm. M-am deschis ca un nufăr. Oama, mai greu. Că câr, că mâr. Eu zic s-o las moartă, nu mă vrea, asta e. Când ziceam stop, oama se supăra. Am eu un fel de a adora oamenii. Și asta-i flatează. Că-i copleșesc cu atenție. Că-mi sunt dragi. Și vreau să le iau cadouri și să-i fac fericiți. Și să mă bucur și eu cu ei. Booon. Și n-a mers. Că n-a mers, oricât m-am încăpățânat eu. Prietenie, nexam. Nici măcar o bere aiurea. Io tot am tras că poate are o perioadă mai proastă, poate e doar tristă, poate are nevoie de mine dar nu știe s-o spună, poate pizda mă-sii de viață…

tenor

Și m-am trezit eu azi cu soarele direct în freză. Și mi-am zis, bă Rrrrocs, dar prostănacă mai ești tu, mă fato, mă. Păi ce pana lu Evergreen te ții tu scai de oama asta, mă? Că dacă stai să le iei adunate, mai mult a absentat decât să fie. Și s-a rupt. Atunci s-a rupt și firicelul ăla mic mic de tot care mă ținea legată care mă făcea să-mi fie dor de oamă. Poc! A făcut poc. Și am devenit veninoasă încercând s-o fac de petrecanie în capul meu, să dau cu ea de toate zidurile, să-i găsesc nod în papură. După care m-am oprit. Nu e decent. Nu-mi place asta. Când un om se ceartă cu altul și se pișă cu jet pe tot. Deci nu am să fac asta. Am să mă desparte de oamă decent. Frumos. Pacifist. Cu respect și cu aprecieri. Oama e mișto, dar nu în aceeași ecuație cu mine. Așa că din momentul ăla am simțit că mi se ușurează ființa.

Pe mine mama m-a învățat să (mă) eliberez atunci când (nu mai) pot. Să merg tot înainte și să găsesc mereu forța să mă ridic.

Pe mine viața m-a învățat că oamenii vin și pleacă. Singura ființă statornică ești tu. Și tu te mai rătăcești uneori, dar știi cel mai bine drumul înapoi. Așa că, mai presus de oame, omi, iubiri, prietenii și alte idile emoționale, sunt eu!

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Evergreen
  25 March, 2011 at 10:06 pm

  Evergreen se bucura

 • Reply
  Gabriela
  25 March, 2011 at 10:05 pm

  si pe mine m-a facut Evergreen sa imi revin din plansul de la ora 00:00. multumesc, Evergreen :)

 • Reply
  Evergreen
  25 March, 2011 at 7:18 am

  Elza – am fost atat de cinstita pe cat se poate cu un om care se tine la o distanta anume. Crede-ma ca am incercat, nu renunt eu usor

 • Reply
  Elza
  25 March, 2011 at 6:35 am

  poate n-ai fost pe deplin cinstita cu ea… spun si eu, bagandu-ma mai rau decat musca in lapte :)

 • Reply
  fibber_liar
  24 March, 2011 at 9:29 pm

  somn usor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.