Secvente

Putem s-o luăm de la capăt?

Ne pare rău domnișoară, dar capătul s-a terminat demult.

A trecut perioada ofertelor când vă permiteați să o luați de la un capăt, oricând. Ne pare rău, dar drumurile sunt pline de gropi și strada asta e cu sens unic, deci nu vă puteți întoarce. A, se va bifurca strada la un moment dat, dar oricum spre dreapta e înfundat că s-a prăbușit o clădire cu bulină, deci mergeți pe cea din stânga, ocoliți ceva, dar tot acolo ajungeți.

Și domnișoară, vedeți că pe drum sunt tot felul de dubioși, să vă feriți de ei și să nu aveți încredere nici în umbra dvs, până și ea vă înșală. Feriți-vă de țurțuri, ăștia pică atunci când te aștepți mai puțin și tocmai de acolo de sus. Vedeți că-s și câini, dar ei latră și nu mușcă, eu v-am avertizat să nu vă speriați să mai pățiți cine știe ce că e și gheață pe jos.

A, pe drum o să vedeți tot felul de vitrine. Vă recomand să nu vă opriți și să vă admirați prea mult, trece timpul și vine noaptea și trebuie să ajungeți la destinație, nu? Presupun c-o să vă ia ochii, că-s frumoase vitrinele și înăuntru găsiți tot felul de lucruri care vă preocupă, dar domnișoară, păreți fată cu capul pe umeri, nu vă rătăciți. E păcat de tinerețea dvs să bateți pasul pe loc. Nu vă abateți de la drum.

Nu aveți cum să ratați casa albastră cu acoperiș movuliu. Un kitsch, dar ia ochii. Traversați pe partea cealaltă. Sus la mansardă stau tot felul de ciudați care vă vor striga să mai petreceți cu ei, un ceas, două sau poate trei. Nu are rost, e trecător strigătul lor și nici nu oferă cine știe ce. Mai bine nici nu întoarceți privirea. Mergeți tot înainte.

În capăt de tot. Eu sper să ajungeți domnișoară, păreți fată care știe ce vrea, dacă nu vă abateți ajungeți cu siguranță. În capăt, undeva pe dreapta, odihniți-vă picioarele și trageți-vă sufletul. Admirați drumul parcurs. Bucurați-vă de el, că puțini ajung domnișoară.

Apoi la vreo 13 metri de bancă, pe diagonală cum mergeți dvs, intrați în clădirea galbenă. Vă așteaptă patru scânduri, puneți mâinile pe piept și noapte bună!

Drum bun domnișoară și-mi pare rău că n-ați mai prins oferta de capete.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.