Secvente

să fii pe picioarele altcuiva

gracesfeetM-a enervat la culme, încă de dinainte de 18 ani, treaba cu: “e timpul să fii pe propriile picioare” sau “e timpul să te descurci pe cont propriu”. Bun. Dar cum o fi să fii pe picioarele altcuiva? Aşa pur şi simplu. Şi nu pe contul tău, ci pe contul lui X. Să existe un bun samaritean care să te adopte (fără să-ţi ceară nimic în schimb) şi să te lase să-i porţi pantofii (de preferinţă Gucci). Cum o fi domne să nu trăieşti pe picioarele tale, ci să toceşti călcîiele altcuiva? Şi seara, cînd te plictiseşti de ele să ţi le iei pe ale tale înapoi… dimineaţa, la uşă, picioarele de schimb şi contul celălalt te aşteaptă vesele să bei cafeaua la cea mai scumpă bodegă din centru cu super prietenele tale care nu muncesc pentru că şi ele ar avea un bun samaritean să le ofere alte picioare noi-nouţe şi de firmă. De firmă e un moft. Se acceptă şi noname-uri.

Şi cînd e timpul ăsta? Timpul să iei viaţa în piept, contul la trîntă şi picioarele la spinare?  Şi unde se găsesc samaritenii care poartă în plasa vuitton perechea ta? Ha? Unde-s?

Nu te gîndi la o leneşă care vrea să fie întreţinută. Nici gînd. Viaţa să fie aşa bună că îţi dă două perechi de picioare. Super ofertă pentru tine şi prietenele tale. Şi dacă dai chix şi nu ştii să mînuieşti şi să împaci cele patru picioare (că nu te-a făcut maică-ta păpuşar) se va inventa şi un dicţionar de utilizare. Mă ocup de asta.

Urmează partea cu: eu vreau să fiu ALTFEL! Şi uite-aşa dispari din societate şi din gaşcă şi din lume. Că tu vrei să fii altfel. Nici emo şi nici manelar, nici rockeruţ şi nici pop lover. Nu. Să nu te încadreze nimeni în nici un tipar. Să fii altfel. Să fumezi pînă îţi put şi ochii şi să bei singuratic un stejar. Să faci carii şi să nu-ţi pese şi să porţi blugi nespălaţi de-o lună. Să ai părul nici lung şi nici scurt şi lipicios. Să ai găuri în şosete şi jeg sub unghii. Să te crezi artist: azi poet, mîine pictor, poimîine critic şi mai nou, regizoraş. Să nu dai doi bani pe noi, ignoranţii, imbecilii, idioţii care preferă să rîdă cu prietenii sau să împartă un film bun. Să ne crezi defecţi, incapabili şi oligofreni… ei bine, te înşeli. Există o categorie şi pentru cei care nu vor să fie categorisiţi. O zic eu. Loseri. Sună mai bine decît rataţi.

Am băut vin fiert cu scorţişoară la Blu’zz. Şi mi-a plăcut. Şi vinul şi patronul şi atmosfera.

Am ajuns în punctul vieţii în care lucrez cu acceptarea. Accept oamenii. Aşa cum sunt, cum pot, cum se oferă… cît pot. Şi nu-i mai întreb de mă iubesc aşa cum sunt eu. Pentru că mi-e frică de răspuns.

Cu mult drag pentru piticugras care e pe moarte, dar se resuscitează.

[youtube=http://es.youtube.com/watch?v=wjYGMPJXNK8]

Lumea nu are nevoie de mine. Şi lumea ar fi la fel dacă eu aş muri mîine. Dar Rox are nevoie de lume!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Dias71
  4 December, 2008 at 2:07 pm

  Chiar nu te vad tanjind dupa a fi intretinuta !
  Este atat de uman, uneori sa-ti doresti sa ai sprijin, sa-ti fie mai usor …
  Cat despre a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt ei, pana la urma sa stii ca-i un pas spre autoprotectie .

 • Reply
  evergreen
  4 December, 2008 at 10:15 am

  deea… :*
  Fan… nu stiu unde e. aseara era acolo. omg. hai ca-i scriu pe mess.
  dar asa e did, mai impulsiva…

  multumesc. rus, lolli si did sunt intr-adevar misto, merci ca ma pui in rand cu ele.

 • Reply
  fan
  4 December, 2008 at 8:58 am

  Ever, scuze ca intreb aici, dar stiu ca este prietena ta : did…unde este, de ce si-a sters blogul???

  voi doua impreuna cu lolitta si rusoaica sinteti preferatele mele!

 • Reply
  deea
  4 December, 2008 at 5:49 am

  da si pe mine ma enerveaza asta, pe “picioarele tale esti”, in final, asa ca trebuie sa te descurci asa cum te_ai descurcat si pana acum:D

 • Reply
  evergreen
  3 December, 2008 at 8:49 pm

  am reusit :D

 • Reply
  eightmode
  3 December, 2008 at 8:35 pm

  hmm.. e clar de ce ! .xml-ul de la weblog nu e ca .xml-ul unui wordpress ! de altfel, nu poti importa numai din lista aia ce o ai acolo: Blogger / Blogware / Bunny`s Technorati Tags / Categories and Tags Converter / DotClear / GrayMetter / Jerome’s Keywords / Live Journal / Movable Type / RSS / Simple Tagging / Textpattern / Ultimate Tag Warrior si nu in ultimul rand WordPress :). WordPress n-au auzit de WeBlog sau de formatul folosit de ei. Sunt mai speciali. E bine ca ai reusit sa exporti. O sa incerc sa vedem daca nu poti cumva sa faci import. Ar fi o solutie dar nu garantez. Mai vb maine !

 • Reply
  piticugras
  3 December, 2008 at 6:50 pm

  mercic pentru descriere dar e bine sa stii ca nu sunt pe moarte. daca mor se strica tot ce am construit. chiar daca viata mea e mai urata si sunt loser, macar de 5 zile tot ce fac ma multumeste.. ma simt chiar bine pentru ca totul functioneaza perfect acum.

 • Reply
  evergreenstory
  3 December, 2008 at 3:34 pm

  cred ca nu am reusit sa transmit esenta a ceea ce am gandit. nu neaparat sa traiesti material… ci si grijile si responsabilitatile si constiinta sa fie luate…

  :) am reusit sa le iau xml, dar nu merge sa le import

 • Reply
  eightmode
  3 December, 2008 at 3:07 pm

  Mmmm… sună interesant :) Trebuie să încerc și eu. Dacă vrei să știi totuși cum e să trăiești pe picioarele altcuiva, întreab-o pe Monica Columbeanu. Ea stie cel mai bine :) O zi/seară bună în continuare :D

 • Reply
  evergreenstory
  3 December, 2008 at 12:59 pm

  @ exces: daca gasesc dau zvon in tara
  @ Lolli multumesc de sfaturi… o sa fiu atenta, dar nu cred ca poate cineva sa aiba mai multe picioare. pana la urma, tot pe ale tale cazi

 • Reply
  lollitta
  3 December, 2008 at 9:28 am

  mereu trebuie sa dai ceva ca sa poti trai pe picioarele altcuiva. depinde doar de tine daca ceea ce dai la schimb consideri ca e mai putin important decat perechea de papuci care ti se ofera.
  mi-a placut mult cum ai facut descrierea “categoriilor” :)

 • Reply
  excespervers
  2 December, 2008 at 10:24 pm

  :D daca cumva gasesti un targ de picioruse… ahhhh… sa-mi dai de stire, te rog … sa-mi cumpar si eu vreo 2-3 perechi… mai fara bataturi, cu spirit de aventura si capacitate de o dezvoltare rapida in industria bancara :D:D:D:D:D gen alimentare conturi :D ca de golire carduri ma ocup personal

  }{

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.