Urban

Să nu uităm #colectiv

Eu vreau să-mi țin o listă cu ce nu vreau să uit pentru că de vineri noaptea viața mea (deși nu sunt în București) s-a modificat. Pe lângă impactul colectiv pe care-l trăim cu toții, cred că tragedia asta ne-a lovit pe fiecare, individual. Știu, poate nu trebuia să se întâmple așa ceva ca să ne mai dezmorțească, dar s-a întâmplat. Pe mine m-a pus în fața vieții, la o discuție în oglindă despre cum vreau eu să fie viața mea, nu despre cum vor alții. Am înțeles că nu o să fie ușor, că o să mă simt inutilă, neputincioasă, obosită și dezgustată, dar că am o putere pe care ai mei n-au avut-o în comunism: pot să comunic și am informații.

Nu am cuvinte pentru ce s-a întâmplat în Colectiv, un loc unde am mers de zeci de ori, unde mi-am invitat prietenii și unde am petrecut revelioane. Tot ce am putut să repet, ca pe pilot automat, a fost că… o tragedie. Închid ochii și văd Colectivul și încerc să-mi imaginez cum aș fi reacționat eu. Citesc zilnic sute de știri, postări, mesaje și crește durerea. Odată cu ea crește și furia. Și sper ca asta să-mi fie combustibil SĂ NU UIT:

Nu le numerotez, dar le notez cum îmi vin în cap:

#ce s-a întâmplat în colectiv (de fapt)? vreau să știu cu ce erau tratați bureții de au ars așa? de ce a ars totul atât de repede?

#unde a fost ținut trupul lui Claudiu Petre? deși nu l-am cunoscut personal îl știu de la evenimente și îi admiram munca de pe mahmur.info. deci, autorităților, unde a fost trupul acestui om?

#ce se întâmplă cu toți cei care au salvat oameni? (și nu sunt Despot pe care-l teroizează presa) – am citit pe un cont că era un domn de etnie romă, care locuia în zonă, care a salvat foarte mulți tineri, aș vrea să îi mulțumesc!!!

#este adevărat că au fost mai multe victime? așa cum circulă vestea? și dacă da, nu i-a dat nimeni dispăruți pe cei ascunși în saci? și dacă i-au dati dispăruți, de ce ni se ascund informațiile astea?

#ce face primăria sectorului 4 în frunte cu Piedone și cu toți cei care s-au ocupat de proiectul colectiv?

#cine a răspuns la apelurile 112 și a trimis un echipaj de poliție, care nici măcar nu a pus mâna să ajute, se uita la oamenii care urlau. nici măcar nu a ieșit să ghideze ambulanțele. cum să trimiți un echipaj când sună o grămadă de oameni disperați? CUM? vreau să știu cine și vreau să se ia măsuri.

#unde și cum se duc banii adunați din donații? vreau să văd transparență aici. vreau să știu că banii ajung unde trebuie pentru că a început presa, mă rog, presa… cancan să posteze articole că au dat șpagă la IML și la popă pentru înmorâmântare pentru barmanul din colectiv. cum așa? de asemenea, circulă vestea că familia lui Silviu Ciocanelli are nevoie de ajutor financiar – citisem că s-au strâns mulți bani, unde sunt:?

#cine îi trage la răspundere pe pompierii care au venit nepregătiți?

#cine află cine a amenințat-o pe asistenta care a declarat că ambulanțele au întârziat, că nu știau ce era acolo?

# cine ia măsuri cu privire la parcările ilegale? ambulanțele nu au avut pe unde să intre. cine se ocupă de parcangii care te ghidează cu mâna să-ți lași mașina ca și cum e bulevardul lui. și cine se ocupă de un plan pentru parcări sănătoase. și unde se duc banii din ridicările mașinilor?

#cine ia măsuri cu privire la noua secție ultra-sofisticată de la floreasca în care s-au băgat o grămadă de bani, care a fost promovată ca fiind funcțională, și ea e de fapt stricată?

#ce se întâmplă cu trusturile media care au mințit și au dat informații eronate oamenilor? (acces direct a postat un video în care Alin spune că nu oferă condoleanțe, în timp ce pe românia tv se vede clar că nu a spus nimic: http://www.romaniatv.net/alin-anastasescu-unul-dintre-patronii-club-colectiv-a-fost-retinut_254527.html) sau cele care au postat pozele cu victimele arse? cele care fac circ și show pentru rating?

#ce se întâmplă cu Oprea mai departe de săptămâna asta?  

#dar cu Ponta care a declarat tranșant că ”plătim oricât e nevoie” când un medic a spus că tratamentul pentru un pacient ars poate urca până la 900.ooo Euro? acum, când este implicată clasa politică avem bani. de unde avem bani? vreau să se ia banii pe care i-ați luat de la sănătate și i-ați direcționat spre catedrala mântuirii și să îi repartizați către victime. sunt bani publici și vreau să am și eu un cuvânt de spus!!!

#ce facem cu BOR, această instituție care ne mănâncă de vii, această putere fără bun simț care se orânduiește după propriile orânduieli, pe care nimeni n-o poate atinge. această grupare post-ceaușiștă care construiește exact casa poporului varianta 2015?

Eveniment: https://www.facebook.com/events/305475006325523/Opriți Finanțarea Cultelor Religioase
”⦿ Situația actuală:
Sprijinul financiar anual acordat de statul român tuturor cultelor religioase recunoscute din România reprezintă 0,4 % din PIB, adică aproximativ 550 de milioane de euro, 90% din aceste fonduri ajungând la Biserica Ortodoxă Română.”

#când se trezește președintele Iohannis, omul pentru care am ieșit în stradă și am urlat de mi-au sărit plămânii? el trebuia să fie cu noi.

Nu întreb despre proprietarii clubului care la rândul lor au pierdut prieteni în tragedia asta. Despre Alin am auzit mereu lucruri minunate și Butch m-a lăsat să filmez în două cluburi ale sale când lucram la un documentar (gratis, fără nicio cerință)  Consider că sunt responsabili, deși nu știu câți dintre noi nu am fi procedat la fel… dar nu consider că sunt vinovații.

Probabil că o să tot adaug aici întrebări și sper să primesc și răspunsuri.
Nu am fost în noaptea aia acolo, dar aș fi putut fi. Și nu m-aș fi gândit nici măcar o secundă ce ar fi dacă ar lua totul foc. Și chiar dacă m-aș fi gândit aș fi zis că ieșim cu toții, nu e chiar așa mare locul ăsta și n-are cum. Uite, a avut cum. A fost cel mai mare șut în față pe care l-am primit de foarte mulți ani. A fost o găleată cu apă sloi turnată fără pic de avertisment.

Nu vreau peste 10 ani să mă gândesc că am trăit asta, că s-a scris istoria și că nu am făcut nimic.

Fac cât pot de aici de unde sunt. Și sunt alături de toți oamenii care ies în stradă și cer demisii. Și sper să vină oameni capabili, care mai au o urmă de valori și de umanitate în ei, care să nu fie hiene și lichele, care să aibă curaj să înfrunte corupția și târlele de mizerii umane, care să aibă un plan și care să se bazeze pe noi, ăștia care suntem resurse și trimitem bani statului.

De departe, cu toată durerea și furia…

incendiul-din-club-colectiv-presa-interna-ionala-a-relatat-larg-despre-tragedia-din-centrul-bucure-tiului-330067-1

Foto: www.hotnews.ro
F
oto. coletiv.ro

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.