Chill

Scurtmetrajul ”Ca o umbră de nor” al lui Radu Jude va fi proiectat la Cannes

După două lungmetraje premiate, ”Cea mai fericită fată din lume” și ”Toată lumea din familia noastră”, regizorul Radu Jude revine la scurtmentraje. Cel mai recent film al său, ”Ca o umbră de nor”, va fi proiectat în secțiunea ”Quinzanne des Realisateurs”, din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes din mai 2013.

Ca o umbra de nor

Ca o umbra de nor

Filmul spune povestea unui preot, interpretat de regizorul de teatru Alexandru Dabija, care într-o zi toridă de vară este chemat la căpătâiul unei muribunde pentru a-i spune o rugăciune. Regizorul Radu Jude spune: „Sunt numeroase sensuri posibile care pot fi găsite în acest film. Poate că cel mai important este exprimat într-un fragment din rugăciunea rostită de personajul principal: ticăloasa mea viață ca un somn a trecut, ca o umbră de nor…

Din distribuția scurtmetrajului, fac parte pe lângă Alexandru Dabija – Șerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Olga Taisia Podaru, Gabriel Spahiu, Adina Cristescu, Marilena Chelaru, Mihaela Alexandra Anton, Silviu Mircescu. Scenariul este semnat de Florin Lăzărescu și Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, scenografia și costumele poartă semnătura Augustinei Stanciu. Producătorul filmului este Ada Solomon.

“Quinzaine des Réalisateurs” este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondiala.

De-a lungul timpului, în cadrul secțiunii “Quinzanne des Réalisateurs” au fost prezenți regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc și Jean-Pierre Dardenne.

Scurtmetrajul “Ca o umbră de nor” este o producție Hi Film realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și SEE Cinema Network.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cristian Gino
    24 April, 2013 at 5:17 pm

    Scurtmetrajul are succes din ce in ce mai mult mai ales daca scenariul este unul autentic bazat pe fapte reale.
    Publicul larg apreciaza astfel de contructii scurte dar relevante privind viata oamenilor de zi cu zi…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.