Confesiuni

Seriale, înghețată, cafea cu lapte și câte o grijă pe alocuri

Nu tot ce faci în viață trebuie să aibă un sens. Și e posibil ca dorințele să se schimbe. Și viața să se schimbe și metabolismul și structura ființei tale. Cumva acel go with a flow, lucrur ce mi s-a părut complet nebunesc, e binevenit. Controlul ne duce la disperare, cel puțin pe mine așa că mă lipsesc de el pe alocuri.

Oscilez între liniște și lenevit în pat citind și grija zilei de mâine și plecării în Franța, nevoia unui job, nevoia stabilității. Am realizat că e foarte greu să știi cine ești, dar mai ales ce-ți dorești. De aia i-am invidiat mereu pe cei cu un scop precis, cumva ei știau mare parte din situație, urmând ca mai apoi să găsească soluția rezolvării ei. Pentru ceilalți, cei care par rătăciți, bătaia vântului e o sursă bună de inspirație-n viață. Nu știm ce vrem, dar poate că ne e teamă să ne dorim.

Copilăria și adolescența au fost ușoare pentru că puteam crede cu ușurință în lucruri ce par imposibil de realizat acum. Visam, doream și credeam cu tărie în tot. Acum ne temem să sperăm ca să nu fim dezamăgiți, nu ne atașăm de teama înfrângerii și ne îndoim în fiecare zi de alegerile noastre. Cumva ne pierdem inocența, calitate blamată în zilele noastre, fiind considerată o trăsătură a omului pros. Dar există o diferență între inocență și naivitate.

Există în fiecare un tumult interior. Unii-l păstrează ascuns, alții-l etalează pe obraji sub formă de râulețe timide, alții îl îndoapă cu pastile și alții-l scriu într-un blog. Există în fiecare dorințele ascunse, visele neîmplinite, oamenii neiubiți. Dar există de asemenea și pacea și frumusețea și visele împlinie.

E bine…

Există în viețile noastre anumite zile de repaus. Ca momentele alea în filme când nu se întâmplă nimic, când protagoniștii și spectatorii iau o pauză. De cele mai multe ori simțim vină că stăm și teama că viața trece pe lângă noi. Nimic mai fals. Zilele în care nu facem nimic concret sunt zilele care ne aduc mai aproape de noi, de ceilalți. Zilele în care nu facem nimic sunt zile, trecute-n calendarul palmelor noastre, în simțirile cordului nostru și ele trebuie trăite cu aceeași intensitate cu care le trăim pe celelalte.

De amintit: nu te mai îngrijora, lucrurile care sunt menite vin spre tine

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.