Chill

”Tati” pe ecranele Festivalului de Film Victoria

Când afli că unul dintre filmele tale este selecționat la un festival trăiești o bucurie inexplicabilă. Eu asociez filmele mele cu niște copii pe care-i fac mai repede, îi cresc cu drag și apoi pleacă liberi în lume. Uneori mă alătur și eu lor în lumea asta, alteori stau cu gândul la ei cât ei sunt plecați cine știe pe unde.

De data aceasta săptămâna viitoare fac bagajul, pun cortul în cârcă și pornesc spre Victoria, un orășel micuț de la poalele munților Făgăraș. Acolo s-au gândit niște oameni foarte mișto să aducă filmul pe marile ecrane. Și acolo merge și scurtmetrajul ”Tati”, ce va fi proiectat la Festivalul de Film Victoria.

Editia I

Editia I

Programul arată foarte bine. Proiecții, piscină, petreceri toată noaptea și proiecții, piscină și iar petreceri. Partea frumoasă este că resuscitează un oraș ce pare rătăcit și pierdut în România. Când am aflat de festival am dat google să văd ce este cu orașul ăsta obscur. Partea și mai frumoasă este că este la poalele munților și bănuiesc o priveliște minunată.

Oamenii aceștia și-au pus creierii și brațele în funcțiune și au făcut din Victoria un fenomen. Deci pentru mine este o onoare să fiu prezentă în prima ediție a acestui fest. Abia așteptăm să plecăm joi seara și abia aștept să vă povestesc cum a fost experiența.

”Tati” este un scurtmetraj de ficțiune filmat pe peliculă Super 16 mm, alb-negru. Are o durată de aproximativ 12 minute timp în care spune povestea Cătălinei, o adolescentă care vine mai devreme din tabără și află că tatăl său are o aventură. Ea trebuie să decidă dacă păstrează secretul sau îl spune și mamei și dacă cele aflate o vor influența în alegerile sale. Protagoniștii sunt Maria Mitu și Vitalie Bichir, iar în rolurile secundare îi puteți vedea pe Anghel Damian și Mia Crișan.

Am lucrat cu o echipă tânără și entuziastă. La cameră a fost Alexandra Carastoian, la imagine și sunet a lucrat Georgiana Mera, iar producția a fost în mâinile lui Gabi Suciu. Muzica ne-au dat-o cei de le Les Elephants Bizarres. Pe lângă cei numiți, au mai fost o mulțime de oameni care ni s-au alăturat și ne-au ajutat.

Aici puteți vedea Making oful

Din nefericire nu s-a bucurat de un circuit festivalier amplu, fiind prezent doar pe câteva ecrane din țară și din afară.

Facebook

Cu bine,

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.