Confesiuni

Tell me life is beautiful (they think that I have it all)

Drumul spre Sarajevo și înapoi în București a fost unul cu peripeții, multe ore nedormite, așteptat prin gară la Budapesta, rămas fără bani, fără loc în tren, găsit loc și tot așa.

Dorm de ieri, ruptă complet de realitate. Dorm pe Urs. Îmi era dor de urs. 

Sarajevo Talent Campus a fost prima experiență din multele care vor veni. E piatra de temelie în drumul meu. Am cunoscut o mulțime de oameni, am socializat (deși sunt cunoscută ca hater sau micul hitler printre prieteni, m-am chinuit), m-am împrietenit, m-am desprietenit, m-am plimbat pe dealuri, am ieșit în oraș, am mâncat cevapci, pleșcăviță, burek și alte minunății și am învățat unele chestii (cum să dormi confortabil la cinema sau pe scaun), cum să spui același lucru de 100 de ori, dar cu alte cuvinte, cum să-mi vând ideile.

Am avut program full de workshop-uri și proiecții și asta m-a istovit, căci eu ca o romantică aș fi vrut să hălădui pe dealuri, meditativo-artistic. Ei bine, nu. Aici am fost pragmatica în căutare de portițe carieristice. Of!

Am fost la un pas de Angelina Jolie care este interesantă ca ființă, calmă și plăcută. Am râs la glumele lui Todd Solondz, am învățat ce e ăla pitch, ce e ăla cinelink, ce înseamnă industria de film și cum se împacă ea cu partea artistică. Am cunoscut selecționeri de la Cannes, Oberhausen sau Tribeca și am cunoscut și români care ne duc numele peste hotare prin filmele lor: Cosmina Stratan, Cristina Flutur (După dealuri de Mungiu), Monica Lăzurean, producătoarea lui Adrian Sitaru. Ca să nu mai zic că un membru de bază al Sarajevo City of Film (secțiune pentru STC) este un român, Alex Trăilă. Deci suntem peste tot și facem treabă bună!

Cafeaua din cana mea are cel mai bun gust din lume. 

Sarajevo e un oraș micuț, cățărat pe dealuri. Prețurile-s la  jumate față de România, femeile sunt absolut frumoase și bărbații arată bine făcuți. Mă rog, la cât urcă dealurile alea nici nu mă miră. Orașul a fost plin, dar asta datorită festivalului, în rest e cam pustiu. Clădirile lor au rămas martorele războiului care a avut loc, ele și câțiva fanatici. E plin de moschee și de bisericuțe. Cartierul arab este plin de tarabe și de lucruri colorate, iar centrul vechi e unul colorat și viu. Nu prea au mâncăruri cine știe ce, ori n-am știu noi ce să căutăm, dar cevapci, burek și pleșcăviță au fost felurile pe care le-am mâncat aproape în fiecare zi. Și o înghețată fabuloasă.

Sarajevo Film Festival a răsfățat românii. Cinematografia noastră e una destul de apreciată în afara granițelor. Am cunoscut turci, bulgari, unguri, georgieni care îmi povesteau despre Porumboiu, Puiu și Jude, care se declarau fani înfocați ai stilului nostru și care m-au felicitat la aflarea rezultatelor. Atunci m-am simțit mândră că-s româncă, dar nu așa de fațadă, ci intim, cald în plex.

Nu m-am îndrăgostit și nici n-am căutat asta. Aproape am devenit as la evitat priviri. M-am ascuns în mulțime. Am avut un moment de slăbiciune în care am recunoscut că-mi lipsește iubirea. Apoi am mers mai departe.

Am fumat marlboro cu filtru maro și am băut bere. Alcoolul lor e unul prost, mai ales vinul. Am dansat pe toate nebuniile, mai mult oldies și am remarcat că-s fani Inna și alte trupe românești ale căror nume nu le cunosc, dar cântă bumți, bumți. Am pus un kilogram pe mine și intenționez să-l dau jos cât mai curând. Am rămas lefteră și mi-e dor de mare!

Cam atât, am relatat pe scurt.
hugslovepeace
>.<

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  joker
  9 August, 2012 at 6:00 am

  Mă gândeam că La Oldies. Dar poate găsim ceva retro mai mişto…aştept propuneri.
  Ai adresă de mess sau îţi dau nr meu de telefon

  • Reply
   Evergreen
   9 August, 2012 at 6:48 am

   Mmmmm… Nu stiu cluburi si d’astea ca n-am mai iesit de secole. Dar sa stii ca as prefera sa stau undeva la o terasa-gradina, in natura. Si am vazut ca s-au deschis o groaza de oaze intre betoane. mess e evergreen4_21century, dar nu prea stau. mail, mai bine. andreirox@yahoo.com sau evergreen4_21century@yahoo.com.

 • Reply
  Evergreen
  31 July, 2012 at 5:44 pm

  aaaaaa… unde vrei tu

 • Reply
  joker
  31 July, 2012 at 4:27 pm

  Unde?
  :)

 • Reply
  Evergreen
  21 July, 2012 at 9:14 pm

  dansam

 • Reply
  joker
  20 July, 2012 at 8:00 pm

  Am citit aici că ai dansat oldies și mi-ai făcut poftă.. :)
  Vrei să dansăm?
  :)

 • Reply
  Evergreen
  17 July, 2012 at 11:39 am

  te pup drago!!! :* multumesc tare

 • Reply
  Liz
  17 July, 2012 at 10:34 am

  eu is mandra… eu te-am cunoscut… eu ti-am vazut zambetul de-aproape si si si am poza cu tine pe care am sa o vand scump in scurt timp! :) spor, frumoasa evergreena…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.