Artă

the man who cried

Văzui “The man who cried” cu fantasticul Johnny Depp care a reuşit să mă cucerească, deşi a avut un rol slab într-un film la fel de slab. Sally Potter, regizoarea filmului, a ales o poveste cu un potenţial enorm, dar pe care nu a reuşit s-o exploateze la maximum aşa că a ieşit o suită de cadre (frumoase din punct de vedere al imaginii) sacadate şi lipsite de fluiditate.

Mi-a părut rău, recunosc! Mai ales că în film a cîntat Taraful Haiducilor şi momentele muzicale au reuşit să mă emoţioneze pînă la lacrimi. Dar doar atît, în rest m-au lăsat rece toate tentativele de dramă şi povestea eşuată. Nici măcar fetiţa de la început n-a reuşit să-mi stoarcă o lacrimă şi nici Cesar (Johnny) care plînge pentru 3 secunde la un moment dat. Şi de unde titlul? Nu s-a plusat pe moment. Ciudat.

Păcat de distribuţie. Cate Blanchett mi-a plăcut mult! A construit un personaj valoros, dar nu a avut-o ca sprijin pe Christina Ricci care n-a reuşit să transmită. Ooof şi doar o atingea Johnny care a lucrat la nivel de mistic şi mister, dar dacă nu a reuşit să fie parte integrantă aşa că s-a pierdut în eter.

Despre ce e vorba: o tînără evreică fuge din satul său rusesc şi decide să-şi caute tatăl plecat în America. În drumul ei se opreşte în Paris unde se îndrăgosteştede un ţigan romîn (?), dar este nevoită să fugă în America atunci cînd naziştii invadează oraşul. În Paris duce o existenţă “artistică” şi se împrieteneşte cu o dansatoare în căutare de celebritate şi bărbat cu bani.

Eu zic să-l vedeţi pentru că este o experienţă. Pare un film care să atîrne greu la final, dar pe mine n-a reuşit să mă convingă. Poate sunt eu prea mofturoasă.

Foto: http://www.currentfilm.com

P.S. îmi plăcea şi mie o mondenă din asta şi a plecat din tv. unde e marina dina??? sau dima… că nici acum nu ştiu. trist. trist. trist.

P.S. cu steluţă am decis să fac schimb de linkuri. dar o să fiu selectivă. şi cei cu care schimb o să fie trecuţi la o categorie specială numită schimb pe schimb. aştept amatori.

ei gata. pe-o vreme ca asta trebuie să ies neapărat la bere.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  evergreenstory
  7 June, 2010 at 9:04 am

  :) heeeei… am pus am pus :D

 • Reply
  josnebunia
  7 June, 2010 at 7:44 am

  De cand te-am gasit, te citesc pe silent. Indraznesc sa las link pentru noua categorie : http://josnebunia.wordpress.com/

 • Reply
  andrada
  29 May, 2010 at 10:33 pm

  da.total de acord cu tine. putea iesi un film muuult mai bun. ma bucur totusi ca te-a cucerit Johnny Depp :D

 • Reply
  evergreenstory
  29 May, 2010 at 5:56 pm

  @ pitic – si unde s-a dus?

  @ 9vieti – dap, chiar pe vremea asta

 • Reply
  9vieti
  29 May, 2010 at 5:53 pm

  bere? pe ploaia asta?

 • Reply
  piticugras
  29 May, 2010 at 5:51 pm

  marina a expirat. a plecat planganda pentru ca a venit alta diva. nevasta lu L.A. dar e mai bine. la ce kk de om e morar. marina nu avea ce cauta langa asa imbecil.

 • Reply
  evergreenstory
  29 May, 2010 at 5:42 pm

  nu am mai văzut nimic de ea.

 • Reply
  puck
  29 May, 2010 at 5:41 pm

  eu cred ca regizoarea e foarte slaba… nu mi-a placut nici un film de-al ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.