Arta

The Private Lives of Pippa Lee

Regizoarea Rebecca Miller a reuşit să mă binedispună cu acest film. “The private lives of Pippa Lee” o aduce în prim plan pe frumoasa Robin Wright Penn care la o vîrstă destul de matură arată impecabil. Cine-o iubeşte pe Monica Belluci ar fi bine să meargă la Noul cinematograf al regizorului romîn să vadă filmul.

Hanna şi cu mine am gustat filmul, băieţii nu. Ce contează? Contează că am rîs şi că m-am delectat cu cadre interesante şi replici pe gustul meu.

Plotul este interesant: o femeie este obligată de soţul său în vîrstă să se mute într-o zonă a pensionarilor. Aici are perioada de reflecţie asupra vieţii şi astfel ies la suprafaţă secretele lui Pippa Lee.

O Blake Lively rebelă în tinereţe care fuge de acasă la mătuşa ei lesbiană care o are parteneră pe nimeni alta decît Julianne Moore. Pippa a avut o viaţă ciudată şi dezlănţuită mai ales din cauza mamei care abuza de droguri. Eheeei şi se întîlneşte şi cu un Keanu Reeves cam tolomac, dar bun prieten la timpuri grele.

Distribuţia este interesantă. M-a captivat o Winona Rider depresivă şi comică.

Filmul nu e o dramă patetică a unei femei abuzate în copilărie care trăieşte o adolescenţă cu droguri şi bărbaţi şi se mărită cu unul plin de bani după care o ia razna. Nu! E comic. E comic şi cînd plîng personajele şi cînd mor.

Că aşa a vrut regizoarea, să ne facă să rîdem de dramele altora, care foarte bine ar putea fi ale noastre.

Bine. Trebuie să plec la o petrecere aşa că nu am timp să mai scriu. Io zic să-l vedeţi că e fain!

Hugs şi wk frumos!

Foto: www.filmofilia.com

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Siddhartha
  12 April, 2010 at 5:51 am

  “Film spectators are quiet vampires” – Jim Morrison
  “Even if you are a minority of one, the truth is the truth” – Mahatma Gandhi

  Nu conteaza increderea publicului ci intelegerea lui. Cand laurii (afacerea) cad s-ar putea sa creasca aripi. Sau nu…
  Fie ca egoul nostru suporta au ba, un sfat este un sfat. Chiar daca nu este un sarut pe cur.

 • Reply
  Vietile secrete ale Pippei Lee
  11 April, 2010 at 7:22 pm

  Nu pot decat sa va recomand sa cititi si cartea, tradusa in romaneste ca “Vietile secrete ale Pippei Lee”. Nu conteaza daca o faceti inainte sau dupa ce vedeti filmul, textul completeaza filmul.

  @toobored: Filmele premiate au un motiv sa fie premiate. N-ai sa vezi un film prost premiat de un juriu decent. Premierea in sine e o afacere, iar daca publicul isi pierde increderea, afacerea cade.

 • Reply
  toobored
  11 April, 2010 at 12:15 pm

  ok, vezi ce iti PLACE si ce iti DORESTI.
  filmele premiate au ceva, bineinteles. LAURI. laurii sunt in mod direct legati de bani. more or less. adica aduci bani iti punem lauri si iti dam o cota din incasari. eventual iti facem si statuie daca avem bani de ciment. dupa ce cazi din vazduhuri statuia e tot ceea ce ramane in urma. sau ceea ce ai facut. chiar daca ai facut bine unei singure persoane. restul e doar istorie. ce poate fi scrisa, arsa si rescrisa.

 • Reply
  evergreenstory
  11 April, 2010 at 9:48 am

  @ Tuvia – eh, fiecare cu umorul lui :)
  Winona are si fata aia :)))))) care o ajuta la astfel de roluri. Julianne a avut un rol episodic si foarte hard si mi-a placut teribil.

  La cinema se vedea putin cam prost si ea a dat aiurea (fizic)pe ecran…

 • Reply
  tuvia
  11 April, 2010 at 9:45 am

  bai, mie nu mi s’a parut funny, nu ii vad latura comica, dar in fine.RWP was good, Winona as usual (cateodata am impresia ca joaca acelasi rol over and over again)..si eu’s fana Julianne, dar aici a avut un rol asa, episodic..Puteau sa scoata mai mult din film, dar na, a iesit cam too feminine for my taste..

 • Reply
  evergreenstory
  11 April, 2010 at 9:43 am

  @ Trifoi – da, sunt doua actrite foarte misto (si sa n-o uitam pe Meryl)

  @ Ma bucur

  @ Simona – :)

  @ Bored – Am vazut A home at the end… si da, scromonesc dupa filme, insa nu scriu aici chiar tot ce vad… vad ce-mi place si ce-mi doresc si mi se pare normal sa vad filmele premiate. au ceva de tot primesc statui, nu?

 • Reply
  toobored
  11 April, 2010 at 4:37 am

  hmmm. fetele au ras si s-au distrat. baietii nu au gustat filmul. asta spune totul de fapt. la mosul “nebun” ati fost atenti/atente? aveti grija sa nu ajungeti ca el. mai vorbim peste 10-15 ani. daca iti place actrita si genul asta vezi si “A home at the end of the world”. daca iti place un actor, regizor etc scormoneste dupa toate filmele respectivului. nu mai vedea doar oscarurile sau festivalurile de film. asa poti ajunge la filme vechi de aproape o suta de ani. care nu au neaparat cadre interesante si replici pe gustul tau dar au ceva ce nu stii de ce dar iti transmite mult. eu i-as spune ADEVAR.

 • Reply
  simona
  10 April, 2010 at 3:09 pm

  Si mie mi-a placut! Ciudat, dar interesant film!

 • Reply
  alessya20
  10 April, 2010 at 12:57 pm

  L-am vazut si eu :) Mi-a placut mult :)

 • Reply
  trifoi
  10 April, 2010 at 12:19 pm

  have fun la petrecere! Eu de mult timp astept sa vad filmul asta, am si cartea Rebeccai Miller in biblioteca, dar nu am apucat s-o citesc inca. Pentru mine, Robin Wright Penn si Julianne Moore sunt doua dintre cele mai bune actrite ale momentului. Si abia astept sa le vad impreuna pe ecran :) (Tin minte spiciul lui Sean Penn cand a prezentat un Oscar anul asta si s-a luat de Academie ca au ignorat rolul facut de fosta/actuala/fosta/cine mai stie? sotie)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.