Secvente

To the moon and far away

Cutia de bere sta jumatate plina in dreapta tastaturii. E meci. Steaua cu nu stiu cine…eu tin cu Dinamo, asa ca nu conteaza rezultatul. Tin cu Dinamo la modul simplist…pe vremuri mergeam la meciuri, acum ma ocup de alte treburi care-mi ocupa timpul…{am fost stelista (din neam)}

Am aflat ceva care m-a cutremurat si care imi bantuie mintea.

Sa va povestesc despre Raluca cunoscuta ca Ralu.

Am facut gradi impreuna, dar nu-mi amintesc mare lucru decat sa faceam nebunii si ca in toate jocurile eu eram “animalul din poveste”…pe ea o stiu din poze…mereu radea cu gura pana la urechi.

Ralu era persoana pe care ti-o doreai langa tine pentru ca te facea sa razi indiferent de stare. Pe Ralu o auzeam de la mine din camera ( cam 100 de metri) cum rade in hohote si radeam cu ea. Era firea exploziva, mereu pusa pe sotii, mereu glumeata… Nu mi-a fost prietena apropiata, dar o cunosc de cand jucam “castelul”.

Mama lui Ralu a plecat in Italia pe cand ea era inca o pustoaica.

Tin minte si acum majoratul ei. Era impreuna cu un tip. Se desparteau des, ea geloasa, el fustangiu. Cand spuneai Ralu spuneai neaparat si Ionela ( Luli), prietena ei cea mai buna. De cand mama lui Ralu a plecat Luli a fost ca mama, tata, prietena, iubit…ea a fost viata. Luli, prin ambitia ei a tranformat-o pe Ralu…a devenit eleva la un liceu si nu la profesionala si chiar si studenta.

Ralu a innebunit! Ralu a cazut in depresie dupa ce Miki ( pisica ) a murit si tipul respectiv ia cerut sa se impace in timp ce el se “conversa” cu secretara in masina. Ralu a cedat, a picat intr-un veritj al nefericirii. A incetat sa mai vorbeasca si deodata a devenit fricoasa. A slabit 10 kg in doua saptamani si a renuntat sa mai mearga. Singura care a fost aproape ( zi/noapte) a fost Luli.

Pe Ralu au luat-o in Italia…plange in fiecare zi si vrea inapoi acasa. A fost inchisa la sanatoriu. Acum e acasa. Vrea sa moara, dar inainte vrea s-o vada pe Luli.

Ralu are 22 de ani. E o fata ca oricare alta, tanara, dar fara viata si vlaga…e tematoare si palida. Zambetul i-a pierit, rade numai cand vorbeste cu prietena ei.

Acum adunam bani s-o ajutam pe Luli sa plece la ea…desi mama lui Ralu se fofileaza…

Ralu poti fi tu sau eu. Inainte de toate contezi tu, ca viata in sine, ca spirit. Inainte de toate tu te iubesti si vrei sa traiesti. Ai motive…chiar daca uneori par inutile. Motivul lui Ralu este revederea lui Luli…

 

Acum ne adunam sa punem bani sa plece Luli in Italia…

Nu stiu cum sa cer sau daca pot, dar daca tu crezi ca Ralu merita viata poti sa ne ajuti…

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.