Din viata

Un fel de top ”turn off things”

L-ai văzut și ți-a plăcut. Ce rămâne de făcut? Flirturi la greu și poate-poate se aliniază planetele și se pune de-un vin la ceas de seară. Dar până la vinul ăla e o cale, nu mai e ea chiar lungă, dar există și trebuie traversată. Pe parcursul ei întâmpinăm o serie de… nepotriviri (să le zicem) peste care suntem sau nu dispuși să trecem.

Pentru mine turn off sunt:

Turn Offs

Turn Offs

Incapabilitatea de a scrie corect gramatical. În ultima vreme se poartă conversațiile online/sms-urile, înainte de orice fel de cafea. E un fel de preludiu, ca să vezi dacă te potrivești cu persoana, măcar la nivel virtual.

Nu-s chiar nazi grammar, că nu știu toate regulile, dar rar întâlnesc câte un bărbat care să scrie corect. ”Abia mam trezit. Frumoas-o mie dor de tine”. Lasă, mai bine las-o așa…

Lipsa umorului. Și nu umor din ăla citit pe net și învățat, dat aiurea, ci umor inteligent, spontan și care să fie în contextul discuției. Nu trebuie să fie un clovn sau să mă facă să râd într-una, deși nu e rău, dar nici să pară că doar ce i-a murit pisica și-a venit la întâlnire.

Discuțiile despre fosta prietenă. Absolut plictisitoare, nu-mi pasă. Discuțiile despre fosta prietenă din care reiese că ea e o vacă proastă. Nu, nu pentru că-s vreo feministă, ci pentru că nu e conform cu valorile mele morale și nu-mi plac oamenii care vorbesc urât despre alți oameni în fața unor străini.

Victimizarea. Dacă văd un bărbat că se plânge ca o muiere la pms, atunci o să scap în fuga pe geamul din baie. Și-așa bărbații au adoptat stilul efeminat și și-așa masculin e confundat cu pițiponceală, dar să mai aud văicăreli că ce inimă frântă are el și ce trist se simte-n străfundul sufletului… mă duc acasă și mă uit la un serial. Pentru că nu, băieții nu plâng câteodată și dacă plâng nu vreau să-i văd eu…

Jegul. Dantura. Dinții spălați. La fel și cu urechile. Curate. Nu mai e nevoie să spun de păr.
(da, mă uit la chestiile astea)

Mirosul. Nu țin să miroasă a levănțică proaspătă, deși apreciem cu toții un miros discret de parfum, dar dacă-mi vine câte un miros de transpirație, s-a zis cu noi.

Ținuta. Nu-s fan călcat la dungă, însă apreciez hainele curate. Nu neapărat noi, la modă, nici chiar asortate (ne ocupăm de asta mai târziu), dar să fie îngrijite, ca și unghiile. Că dacă ai jeg în unghii, automat nu te speli nici în urechi. Ha!

Mâncatul zgomotos și scos mâncare din măsele cu sunetele alea care parcă-s făcute de satan să-mi scurtcircuiteze creierul.

Îmbătatul. Dacă se face pilaf la prima întâlnire, e clar, e genul pe care trebuie să-l car în cârcă pe durata relației, literalmente…

Atinsul. Îmi iubesc mult spațiul, dar îmi și place să fie invadat. Însă la momentul oportun. Deci un bărbat care să mă pipăie și care să fie total peste mine, e turn off clar.

Genul care se laudă. Cel mai deștept, cel mai frumos. Genul care nu ezită să-mi evidențieze cât de norocoasă mi-s că m-a ales pe mine din toată țara asta. Ba nu, de pe Terra.

Nu cred că este nevoie să menționez că turn offs mai sunt: scuipatul pe jos, tras mucii pe nas și înghițit, aruncat gunoi pe stradă, spart semințe pe stradă, lipsa bunelor maniere, râgâit, hainele roz, șlapii, connect-r ca sunet de apel. Dar sunt foarte slabe șansele să ajung la o întâlnire cu acest gen de persoane.

Cred că astea sunt, în linii mari. Nu stau să intru în detalii că realizez că-s (puțin) pretențioasă și s-ar putea să exagerez.

Dar pe tine ce te deranjează la ceilalți? Ce-ți taie cheful de o a doua întâlnire?

Urmează în curând și turn on-urile…

Cu bine,

Foto 1
Foto 2

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Ella R.
  13 May, 2013 at 7:33 pm

  Hey Evergreen,
  Nu eşti pretenţioasă deloc. Chestiile astea nici nu ar trebui să fie pretenţii sau ceva, ar trebui să vină de la
  sine pentru că suntem totuşi în secolul 21 şi din câte ştiu eu apa nu e restricţionată, iar săpunul se găseşte la un preţ accesibil. Dar lucrurile astea au fost uitate, iar cei care se aşteaptă la ele sunt consideraţi “mofturoşi” şi cu pretenţii, pentru că majoritatea au uitat ce sunt alea maniere. Doar pentru că alţii se mulţumesc cu mai puţin, noi de ce ar trebui să o facem? Vreau să cred totuşi că mai există şi persoane “normale” printre noi, dar care stau ascunse aşa cum şi noi o facem, de altfel.
  Keep up the good work!

  • Reply
   Evergreen
   13 May, 2013 at 7:38 pm

   Hei, multumesc Ella. Spor si tie :)

 • Reply
  dana lalici
  12 May, 2013 at 9:18 pm

  Buna,
  M-am oprit sa iti spun ca m-am regasit destul de bine in lista ta.Amuzant prezentata, dar extrem de realista. Unii ar spune ca esti pretentioasa, dar numai aceia care nu se pot ridica la inaltimea acestor pretentii care nu sunt nici macar un capat de tara, as spune ca sunt aproape minime.

  Ce as mai adauga de la mine:
  – Sa nu fie zgarcit. Nu spun sa arunce cu banii, Doamne Fereste, in fond pot deveni banii nostri la un moemnt dat, dar sa ma invite la o cafea si sa nu lase macar un leu baccsis, ceva acolo, chelneritei care s- a purtat chiar frumos. Eventual sa mai simta si nevoia sa se justifice: ce, mie imi da cineva ceva in afara de salariu pentru ca imi fac mereria?
  – gustul. daca ajuge sa puna gura pe mine oblogatoriu sa iba un gust bun. Nu inseamna doar spalat pe dinti. Chiar si in cazuri de curatenie impecabila, sunt barbati care au un gust bun si altii care nu au. Cred ca e o treaba de compatibilitate aici si, chiar daca nu e vina lor. ca nu se potrivesc cu mine in papile gustative…tot nu imi plac.

  • Reply
   Evergreen
   13 May, 2013 at 7:27 am

   Da, gustul bun :)

 • Reply
  Creve
  10 May, 2013 at 7:58 pm

  Știi, deși ai putea fi catalogată ca o pretențioasă, până la urmă toate astea sunt normale :)) Deși e lista lungă, cu greu poți elimina de pe listă câte ceva :D

 • Reply
  dan
  9 May, 2013 at 7:00 pm

  Sunt curios sa stiu daca mai e posibila o intalnire fara preludiul virtual :)) Tare imi doresc sa aflu asta pe pielea mea :))

 • Reply
  INTJ
  7 May, 2013 at 9:17 pm

  rofl … mai trist ar fi insa sa-l intalnesti pe cel care nu are nici unul din simptomele descrise, ba chiar se incadreaza la fix si-n viitoarele turn-on-uri … ca sa aflii ulterior ca-i doar un actor destul de bun (ca sa treaca de prima ta reduta).

  • Reply
   Evergreen
   8 May, 2013 at 6:20 am

   Ouch, atunci ar fi chiar o dezamagire.

 • Reply
  Luciana
  7 May, 2013 at 8:49 pm

  Bravo E.!! Am ras cu tot cu t-shirt-ul de pe mine. Preludiul virtual e riscant ptr. ca printzul poate spune orice, eu-s adepta face to face si pana nu stai cu el nu sti cum este ca om.
  Era unu prin 2008 pe wordpress care se prezenta de 35 ani, avea si poze din tinerete dar l-a recunoscut o tipa din acelasi oras care ne-a spus ca e un mos retardat, betiv si avea peste 60.
  Ca in banc, zice unu sunt tanar, deputat de 10 ani si onest, raspunde ea sunt tanara, curva de 15 ani si virgina.
  Turn off este si ciumalaul virtual care iti cere id si telefon din prima, te sufoca cu vaicareli cum ca-i tare nefericit, dar dispus oricand la aventuri cu femei frumoase tinere si destepte, pe langa sotia din habitat.
  Sanatate! Astept turn on-urile.

  • Reply
   Evergreen
   7 May, 2013 at 8:51 pm

   Ma bucur ca ai rad, asta a fost intentia. Sunt multe turn offs-uri, dar astea mi-au venit acum in cap :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.