Secvente

Un șut în fund, o mufă de asfalt

Dintotdeauna mi-au plăcut zicalele astea motivaționale: un șut în cur, un pas înainte; ce nu te omoară, te face mai puternic și buturuga mică răstoarcă carul mare. Eu vreau să vă reamintesc că un șut în cur, e doar o mare mufă de asfalt. Că atunci când îți dă borșul pe nas, nu prea mai vezi înainte. Că n-ai cum. Că așa e-n viață (metaforic vorbind, desigur). Și îți trebuie niște timp să te ridici, să-ți pui gheață pe ochi și mai apoi să-i belești cât cepele, înaintele ăsta vine mai târziu.

Deci motivaționalele de genul: schimbarea e în tine, atunci când tinele tău e beat rangă și zace-n agonie, pe mine mă lasă absolut, dar absolut rece. Astea vin pe alt fond, nu când când sunt cu lama-n dinți.

Mă-ta are cratimă mi se pare un viral slab. Îmi displace.

Pozele cu mesaje pișăcioase postate pe net mă lasă rece. Patetismul e în floare. Bine că pișăm ochii la o poză pe care scrie că viața e frumoasă și iubirea e după colț și după aia revenim și ne futem în gură unii cu alții. Băi nene, dar îmi vine să dau block pe capete. Ce aveți? Ia să-mi zică mie unul că în viața reală a avut tupeul să se uite după colț. Nu, a dat share și a zis că gata, a înțeles tot. Și ce de căcat suntem noi, ceilalți, orbii dreacului, care ne zbatem să găsim colțul. Proștii de noi. Păi e în poza postată de vreun filozof wannabe, n-ai văzut?

Bon.

(pauză de tutun)

Există un gen de oameni, așa ca mine, care se gândește înainte la celălalt. Nu, nuuuu e altruism și bunătate. E prostie și incapabilitatea asumării individuale. Există alt gen care ți-o dă de lumânări, ca să citez din oameni dragi, dar o ambalează frumos: pe sistemul nu m-am gândit la asta. Și mai există alte genuri, dar nu are rost să merg mai departe.

Eu am apreciat oamenii care-și desfac frumos prohabul, se pișă pe tine și apoi îți explică motivația. Clar, concis. Nu ăia care-ți întind un șervețel și niște deodorant. Te șterg pe frunte, te mângâie și te pansează. Nu!

Ăia care se încheie și pleacă. Pur și simplu că nu ne-am născut ieri și azi a trecut deja.

Io mă uit la oamenii din jur și uneori îmi vine să-i pocnesc în nas. Așa… să le reamintesc chestii.

Am apreciat oamenii care au avut coaiele să ia frâiele. Să nu aștepte de la alții. Vreau asta, fac pe dracu în șaișpe și încerc să obțin. Nu proștii care calcă pe cadavre, ci ăia care gândesc.

Eu nu aștept nimic de la nimeni. Dacă n-ai, n-ai. Nu pot să pun eu unde nu e. Nu vreau să-ți aduc aminte sau în fața ochilor ce există deja. E ca filmele alea slabe, care-ți explică același lucru în șapte mii de feluri, poate-poate te prinzi la final și zici, da mă. Eu nu vreau altceva decât oameni conștienți care fac lucruri conștient și care se închid la prohab și pleacă mai departe.

Ne futem direcțiile că e mișto să ne jucăm. Mici creatori. Ordonăm destine. Noi. Pfuaa!

Revenind la șutul în cur. L-am luat și sunt incapabilă să văd mai departe. Momentan mă culeg de pe jos și încerc să mă redresez. Ba, trag și două înjurături printre dinți. Acum am de ales dacă-mi șterg bocancul ca să-l dau înapoi sau stau cuminte-n banca mea. Și am ales să stau, nu mă interesează răzbunările. La fel de incapabilă și în a întocmi un plan malefic de payback time.

Pentru mine o mufă de asfalt n-are metaforă și n-are alt sens, decât o mufă de asflat. Ce-o veni după, să vină. Le realizez la momentum potrivit.

(pauză de respiro)

Io atâta vreau. Să treacă anii și să fentez asfaltul. În rest, sănătate și virtute, fiecare după posibilități.

A, sunt o persoană sinusoidală-n stări și probabil că nu s-a născut cineva pe pământul ăsta care să poată să mă iubească așa, fără să se îndoiască de sănătatea mea mentală.

pam pam!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evergreen
  6 September, 2012 at 8:10 am

  Hei Dan :) Am văzut și femei ”nesinusoidale”. Șmechere

 • Reply
  Dan
  6 September, 2012 at 7:23 am

  Frumos text…

  Referitor la ultimul pasaj….in primul rand esti femeie, ceea ce implica un comportament sinusoidal…daca am face un sondaj, cred ca ar fi multi care ar fi de parere ca este si irational de multe ori(in general vorbesc – no offence!)

  Zbye

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.