Viață verde

Unde donăm?

Bună ziua,

Sunt Evergreen și am venit să vă vorbesc despre donații. Spre rușinea mea, am început aceasta postare de câteva luni, dar n-am apucat s-o și închei. Între timp a venit pandemia peste noi, asa că am zis că e un moment și mai bun să o scriu.

De ce să donez dacă plătesc taxe?

Suntem nevoiți să donăm pentru că taxele noastre se duc pe căcăcioși care se plimbă cu elicopetere, borduri supraetajate, biserici și evenimente bisericoase, concerte și alte bălării. Așa că adevăratele nevoi ale societății sunt acoperite tot de noi pentru că statul român e preocupat să fure.

Am ajuns să ne bazăm pe niște oameni determinați să construiască spitale, să angajeze avocați să îi tragă la răspundere pe căcăcioși, să ne salveze animalele, să ajute copiii muritori de foame, să protesteze pentru noi, să facă presă responsabilă, să ne salveze pădurile. Dar nu se pot descurca singuri…

Petrică vă îndeamnă să donați

Cum putem să donăm?

Există mai multe variante, le notez pe cele pe care le cunosc:
2% din salariu prin declarația 230
– 20% din impozitul pe venit/profit pentru persoanele juridice
– cât și când ne permitem pentru cauzele în care credem sau care ne reprezintă

Vă las mai jos o listă cu asociațiile pe care le urmăresc și unde mi-am propus să donez cât pot eu de des. Am pus link la fiecare. Pe majoritatea cred că le știti deja. Intrați, citiți și dacă rezonați, 10 lei contează:

Copii
Magic Camp – nu mai are rost să povestesc despre ei, cred că ați auzit
Dăruiește Viață
Clubul de Educație Alternativă – la ei am fost in decembrie 2018 și am donat cu ajutorul vostru
Bine pentru Fiecare – asociație care are în grijă familii din medii rurale defavorizate pe care le ajută cu condiția să își trimită copiii la școală.

Oameni săraci / Oamenii străzii / Bătrâni
O masă caldă – aici vă puteți înscrie și voluntari, găsiți mai multe informații pe site
Asociatia SNK – au în grijă 300 de oameni foarte amărâți pe care îi ajută cu pachete de mâncare. Campania se numește #buniciinostri
SAMU Social – lor le-am donat haine pentru oamenii străzii, văd că momentan este închis sediul.

Salvarea animalelor
Homeless Animas Hospital – ei au și grupul Pune 10 Lei la Treabă, inițiat de medicul Aurelian Ștefan. De ei am aflat când am găsit un motan lovit de mașină pe care am încercat să-l salvez, însă costurile erau enorme. L-am dus la spitalul lor din localitatea Pasărea și au făcut tot ce le-a stat în putință să-l salveze pe Gălușcă. Salvează zilnic zeci de animale cu povești foarte triste, îi puteți urmări pe Facebook sau Instagram și puteți seta să donați automat cei 10 lei sau mai mult.
Pisici pe Creier – sunt minunați! Pe lângă faptul că se chinuie să salveze pisicile, ajută și la găsirea de familii adoptive.
Red Panda – de asociația asta am aflat când i-am ajutat cu foster pentru pisica Rita. Și ei se chinuie să salveze animalele abandonate și să le găseasca familii iubitoare.

Presă
Recorder – am văzut probabil cele mai curoajoase investigații făcute la noi.
Rise Project – știu că au fost puțin șifonați după investigația despre Dan Barna, dar în continuare consider că oferă printre cele mai bune articole de presă de la noi.
Inclusiv – oamenii ăștia au făcut o redacție pe bază de membership
Casa Jurnalistului – jurnaliști talentați, subiecte sensibile, merită susținuți

Social-politic-civic
Declic – am semnat multe petiții ale celor de la Declic și le apreciez enorm eforturile. Nu sunt mereu de acord cu ce propun, dar sunt mereu implicați în subiectele care ne dor (poluarea aerului, defrișarea pădurilor, corupția din minerit etc)
CeRe – Centrul de Resurse pentru Participare Publică – ajută cetățenii și organizațiile să transmită mesajul către autoritățile statului, de multe ori surde și oarbe.

Mediu
Greenpeace Romania – din iubirea pentru păduri
Agent Green – se luptă pentru a stopa defrișările ilegale din România și pentru a salva pădurile virgine
Mining Watch Romania – încearcă să oprească mineritul ilegal din România

E o perioadă grea și ne numărăm cu toții resursele. Trăim în incertitudini. Oare o să depășim perioada asta sănătoși, oare avem bani să ne plătim chiria, oare ne vom descurca, oare cât de gravă este criza financiară care ne paște? Stăm în casă și anxietățile sunt mai puternice ca oricând. Înțeleg perfect. Dar eu cred că ajutând, ne ajutăm pe noi, nu numai emoțional, ci și social.

Visăm cu toții la o societate unde putem avea cu toții șanse egale, să fim conduși de oameni competenți, să scadă corupția, să avem spitale, copii educați și hrăniți, animale iubite, păduri, aer curat… –

Putem da o mână de ajutor.

Cu bine,

Cover photo

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.