Secvente

Wagner, cafea tare și zăpadă aproape topită

Te-ai tuns?
M-am tuns…
A, arăți ca un băiețel.
Da, așa am vrut.
De ce?

Pentru că te aveam în păr și doar atât pot să dau jos de pe mine. Pielea rămâne. Imaginile rămân. Senzațiile pe șira spinării sunt acolo. Dar părul, de păr m-am putut descotorosi cu ușurință. A căzut pe podea. A fost măturat și aruncat la coș. Peste alt păr al altor destine. M-am tuns pentru că simțeam nevoia să privesc pe altcineva în oglindă. Pentru că voiam să pun mâna pe altcineva. Pentru că voiam să te scot din mine. Pentru că parcă te-ai cusut cu ață de argint pe cordul meu. Pentru că uneori disper și vreau să dispari. Ca prin minune.  

Pentru că voiam să scap de roșu. Și aveam nevoie de o schimbare. Așa facem noi, femeile. Sau mă rog, unele dintre noi. Marcăm noile etape cu schimbări de look.

Aha. Eu mă tund când îmi crește părul și îmi intră în ochi.
Eh, tu ești tu.

Și eu mă tundeam așa, cândva. Până am învățat să rabd tăcut sau să mă isterizez în public. Până am alergat la prima foarfecă și am zis taie! Ca să am certitudinea că nu mă mai întorc. Dar mă mint. Dacă nu-mi pot prinde șuvițele înapoi, nu înseamnă că nu mă întorc la tine. Copleșită de absența ta. Enervată că mai ești. Tristă că nu-mi ești. 

Suntem povești. Rămânem povești.

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  alas
  6 June, 2013 at 5:41 pm

  Ah, pff şi eu mă tundeam la chelie după despărţiri. Să mă vezi acum ce păr mare şi barbă am. Aşa fără motiv.. :P

  • Reply
   Evergreen
   7 June, 2013 at 12:27 pm

   Haha. Da :)

 • Reply
  Ajun « Ioan Usca
  24 December, 2011 at 6:34 am

  […] Alex, Asaseya, Belle de Jour, Clişeu, Colţul cu muzică, Corina, Cristi, Eftimie, Ela Roseni, Evergreen, George, Guzgan, Irina, Iulia, Lecturi, Lilli, Max,  Mihail, Mirela, Nicu, […]

 • Reply
  Ruxandra
  22 December, 2011 at 8:56 am

  Si eu m-am tuns scurt de curand. Ma simt mult mai bine. Uneori e nevoie de cateva schimbari. Scrii atat de frumos Evergreeno…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.