Confesiuni

We are the people that rule our love

Știu că eu sunt responsabilă de fericirea mea. Că nu vine nici de sus, nici de jos, decât din mine. Și încerc să-mi propun să schimb perspectiva, dar mă blochez în cuvinte ieftine, în fapte, în lucruri stupide. Știu că nu poate veni nimeni să-mi aducă un sandviș cu fericire și ea să se răspândească în corpul meu. Să mă lumineze. Știu că nu e altcineva vinovat sau responsabil de starea mea.

Se iau oamenii de mine pe stradă. Dar nu la agățat, că am low vibe și zici că a falimentat fabrica de unt de arahide, ci așa… se iau de mine că-s nașpa. Că-mi stă părul nașpa. Că am cearcăne. Că stau cocoșată.

***Am fost să mă tund la frizeria (devenită salon) de la colț. Acolo unde mergeam mereu cu tata și aveam tripuri nasoale c-o să-mi taie urechile tanti în halat alb. Și i-am zis doamnei să mă tundă bob  scurt în spate, lung în față. Ea: ce? Eu, așa… în V. Ea… cum adică? Zic… lăsați, tundeți-l că nu-l mai suport, dar să mi-l lăsați lung în față. Îmi trage o dungă dreaptă… cică pierdută în spate și-mi rade pielea capului cu pieptănul. Tac. Vorbim limbi diferite.

Și mă apuca de o șuviță, un pseudobreton. Mai-mai s-o taie. Îi zic s-o lase în pace că mă ia cu spasme. I-am zis bob în V și ea a înțeles căpreală.  Maxim. Dacă aveam de unde, mai puneam 50 de lei și mă duceam la stilistul meu. Dar n-am avut. Sunt o capră roșcată cu un ochi umflat și un început de herpes***

Nu mă chinui să-mi sugerez ca să ajung să mă prefac că-s fericită, împlinită. Ci starea asta mizerabilă o iau ca atare. Știu de unde vine, știu că se va încheia, știu că nu e cea mai bună alegere, dar nu mă mai zbat să mă conving că fericirea e după colț. E tot acolo în mine, doar că doarme. Tâmpita!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hN5X4kGhAtU[/youtube]

Deci merg înainte. Scriu la dosar, deși știu că am fooooarte puține șanse să intru.  Încep munca la o emisiune, intru într-un fel de preproducție cu un scurt metraj (ura ura ura uraaaa!) pe care sper să pot să-l filmez în noiembrie, vine Islanda unde-s cinci grade și o să fiu un pinguin căprit, apoi decembrie și zăpadă și placăăăă și Crăciun. Ok, înapoi.

Septembrie e o lună super sexy. Femeile se îmbracă subțire. E răcoare. Și li se întăresc sfârcurile. Și bărbații-s super fericiți.

Ah, iar treaba cu zâmbește că poate se îndrăgostește cineva de zâmbetul tău funcționează în aceeași măsură cu încruntă-te că poate cineva se îndrăgostește de figura de criminal.

În rest. Another day on earth.

LoveHugsPeace
>.<
Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.