Confesiuni

Who do you love?

Strigam astăzi pe stradă că mi-ar fi extrem de bine să nu mă mai îndrăgostesc pentru că-s prostănacă atunci când…, în rest sunt chiar mișto.

Timpul trece… 

Cu fotografiile celor trecute? Cu emoția filmelor văzute de-a lungul vremii? Cu câțiva oameni cu care uneori simt că nu mă conectez și pentru care alteori mi-aș da viața?  Cu regretele că n-am făcut ce mi-am dorit? Cu mulțumirea reușitelor? Cu buzele care-și doresc? Cu doruri? Cu cuvintele nespuse? Cu urmele pe corp? Cu vraful de cărți necitite? Cu lumea care nu se oprește niciun moment? Cu dorința de a zbura? Cu senzația trecătoare de libertate? Cu gustul berii pe limbă? Cu plămânii încărcați de tutun?

Nu, nu rămân cu nimic… 

Aș putea să rămân cu tine și să rezum toată viața mea la asta. La o siluetă care mă dezmiardă uneori. La o plamă care-mi mângâie coapsa dimineața. La un zâmbet morocănos. La o cafea în doi, prea fierbinte, prea dulce, dar ce contează?

Sunt câteva enigme ale căror chei n-am să le găsesc niciodată. Nici măcar la bătrânețe, cu gândul c-o s-o apuc întreagă la mine, pentru că atunci o să citesc război și pace și n-o să am vreme. Probabil că și tu ai făcut parte din aceste enigme, din moment ce câteodată întorc privirea și ridic din umeri. Doar că acum nu mai caut să-mi explic.

*** Ațipesc în bar cu capul pe masă. În bus. Pe bancă așteptând busul. Pe scaun bând cafea. Scriind liste.

În casa căsătoriei bate vântul. Astrograma a făcut lumină. M-am liniștit, problema nu e la mine, ci în astre. Și în ele scrie că noi doi nu vom fi niciodată…

 

Foto 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Evergreen
  2 September, 2011 at 7:12 am

  Possibly :)

 • Reply
  knock knock
  2 September, 2011 at 7:05 am

  possibly the person I’m writing to…

 • Reply
  ben
  1 September, 2011 at 8:48 pm

  m-ai lovit în plin cu Persistența memoriei (S.D.)
  am uitat de când nu-l uit, Evergreen.

 • Reply
  Evergreen
  1 September, 2011 at 3:24 pm

  Nu te caut, dar se pare ca m-ai gasit deja

 • Reply
  john
  1 September, 2011 at 11:26 am

  salut mi-a luat ceva timp sa te gasesc…ma sperii mss”seilor moon” …..pa pa (nu ma cauta te gasesc eu)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.