Campanii umanitare Viață verde

Ca-n aproape fiecare an, Crăciunul ăsta dăruim speranțe și ceva bunătăți, mămicilor

Nu provin dintr-o familie din aia pe care o văd în filme. Nici nu am dormit pe-o bancă în parc, dar situația n-a fost deloc roz. Nici măcar rozalie. Omul care a fost mereu într-o continuă bătălie a fost maman, care n-a încetat să creadă în noi și să lupte. Pentru mine ființa asta este un erou și știu cât de greu i-a fost să aibă grijă de noi, să ne crească și să ne ofere banalul strict necesar. Dar noi azi suntem bine, sora mea împreună cu mine am terminat facultăți, lucrăm, încercăm să ne dezvoltăm și să ne găsim drumul potrivit. Probabil că dacă mama n-ar fi fost atât de stăpână pe ea însăși și nu s-ar fi zbătut pentru noi, azi am fi altundeva și povestea n-ar fi frumoasă.

M-am tot gândit încotro să-mi îndrept atenția pentru Sărbătoarea de Crăciun pentru că-s o mulțime de cazuri și de oameni triști și foarte săraci care ar avea nevoie de ajutorul nostru. Însă, pentru că am o afinitate pentru mamele puternice, am ales să mergem la Centrul Maternal Casa Agar și să ajutăm mămicile care au ieșit din centrul maternal și se chinuie să supraviețuiască împreună cu copiii lor.

Momentan nu am stabilit o dată și nu știu exact numărul de mămici și copii, dar planul este acesta: strângem alimente, hăinuțe, rechizite, dulciuri și bani (din care încercăm să cumpărăm ce au nevoie) și le dăruim într-o zi în care vor fi invitate și mămicile la centru.

Dintre toate poveștile am ales-o pe cea mai dramatică și mai gravă. Mihaela are cinci copii și momentan este în programul de monitorizare al centrului. Anul trecut locuia cu cei patru copii și al patrulea pe drum într-o casă părăsită, iar vecinii, impresionați de situație, au încercat s-o ajute.

mihaela campanie de craicun

Luptă din răsputeri să rămână alături de copii, are grijă de ei, este harnică și atentă.

Poate vă întrebați ce se întâmplă cu soțul ei?

Ei bine a ales calea străzii. Nu se implică în creșterea copiilor și are probleme cu dependența de băutură și joburi de noroc, nu are niciun fel de venituri și pare că a plecat din țară. Oricum vindea tot din casă pentru viciile sale. Mihaela este în divorț cu soțul ei și se chinuie singură cu cei 5 copii.

Momentam stă cu chirie într-o casă comună cu puțină curte și trăiește din indemnizații și alocațiile copiilor și ce câștigă făcând curat la o doamnă acasă. Are grijă de băiețel, duce fetele la școală și grădiniță. Cele două fetițe care merg la școală își fac temele la Casa Agar de unde Mihaela vine și le ia seara, apoi merg împreună să ia fetele de la grădiniță.

Mihaela are nevoie în primul rând de o locuință. Pe lângă asta are nevoie de ajutor până se reintegrează în societate, mâncare, haine și chiar și bani pentru a-și putea hrăni familia.

Mihaela nu vrea să renunțe la copii și noi îi putem oferi șansa să fie mamă.

mihaela campanie

*Pentru cei care nu știu despre campaniile pe care le-am organizat împreună cu prietenii: Familia Crăciun, copiii abandonați de la Centrul Macrina, Cadouri copii centrul social Licurici și Campanie de Crăciun la Azil de Bătrâni).

Urmează să revin cu detalii despre ziua întâlnirii și cu coordonatele de organizare, numărul fix de mămici și copii și nevoile urgente. În principiu sunt 20 de mămici cu copii, aproximativ 50 de persoane.

Până una-alta puteți începe să donați, nu este o sumă anume, fiecare cât poate. Dacă vreți să donați haine și/sau alimente sau să veniți cu noi la Centru, vă invit cu mare drag. Pentru a strânge toate donațiile voastre vom stabili o zi de întâlnire.

Vă mulțumesc și sper să facem mămicile fericite!

Cu drag,

evergreen
You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.