Chill

2017: stii ca e cineva suparat pe tine cand nu se mai uita la story-urile pe Instagram

social media

In era in care vorbim mai mult decat am facut-o vreodata, pentru ca totul e la un click sau share distanta, ne certam si despartim tot la fel.

Stii ca cineva e suparat pe tine cand nu-ti mai da like sau inima la toate postarile sau nu se mai uita la story-urile pe Insta. Daca ti-ai luat unfollow sau unfriend sau daca te-a scos de la followers inseamna ca ai comis-o grav. Uneori stii ce ai facut, alteori ii tragi un poke peste ochi sa afli de ce te-a scos din lista.

GrBAsw

In era in care dam share la orice cacatel neimportant, check-in, check-out, love, hate, haha, aflam imedicat ca un cuplu s-a despartit. De la numarul considerabil scazut de postari in doi si numarul crescut de postari motivationale de genul, voi reusi si singura sau intr-o zi vei intelege ca ai fost un bou. Cu flori si sclipici. Sau cu background negru.

mzpvA

Astia suntem. Suferinta nu mai e la baute cu prietenii e in planul virtual unde ne-am crescut o comunitate. Uneori ne simtim mai apropiati de cineva cu care am vorbit de trei ori pe net decat de cei cu care am petrecut o viata. Se intampla sa legam relatii pe Facebook. Nu inseamna ca-s neimportante, dar daca nu sunt duse in primul bar, baute si dansate, nu prea sunt de incredere. Sau mai bine zis longevive. Ca oricand poate sa apara altcineva mai cool, cu un profil mai smecher, cu 100 de followeri in plus, sa ne ia fata.

Noi practic suntem niste copii in spatele blocului care se cearta pe o minge. Doar ca acum nu ne vad doar tovarasii, ci toata comunitatea. Unii rad intr-un colt, altii nu dau doi rahati amarati, altii sufera ca le-a scazut numarul de like-uri sau si-au lezat reputatia virtuala. Dar la fel ca-n viata reala totul trece si ne obisnuim cu toate, asa si-n viata virtuala se regleaza karmele.

Eu mi-am luat unfriend de la un fost iubit si m-am enervat. Nu pentru ca mi-am luat unfriend, ci pentru ca nu am inteles de ce. Si am luat-o personal. Si normal ca l-am intrebat de ce a facut asta. Nu am aflat adevaratul motiv. Am speculat cu ceilalti prieteni si viata a mers inainte. Ce e foarte amuzant este ca inca are poze cu mine pe pagina lui. Ma rog, oameni si oameni.

De curand mi-a scris un tip caruia i-am dat unfriend (nu stiu din ce motiv, dar probabil a spus o porcarie imensa) pe care nu l-am cunoscut fizic in viata mea. Mi-a scris o poveste lunga cum ca sunt super de cacat ca l-am scos din lista si sa nu cumva sa ii scriu inapoi ca nu citeste. I-am dat direct block pentru ca, vedeti voi, omul ala credea ca avem o relatie doar pentru ca imi vedea postarile private. Dar nu e chiar asa.

Nu stiu unde o sa duca toate astea. Unii se tem ca devenim superficiali in relatiile interumane. Multumesc, am intalnit superficiali si cu care m-am vazut fizic, deci daca omul e asa, asa e si pe net. Altii spun ca o sa devenim dependenti de atentia asta virtuala si o sa ne pierdem identitatea. Se intampla si-n viata reala, doar ca ne prindem mai repede acolo, ca fluxul de oameni nu e asa mare.

Singura mea concluzie este ca daca intr-adevar dai doi bani pe omul ala caruia nu-i mai dai like, il chemi la o cafea sa discuti cu el, sa vezi ce s-a intamplat, poate lucrurile se repara si puteti avea ceva frumos. Daca nu, unfriend, unfollow si viata merge inainte!

tenor

Cu bine,

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.