Din viata

Sacrificii ale actorilor pentru roluri mai mult sau mai puțin celebre

De niște vreme încoace mă tot chinui cu o dietă și cu un mod de viață sănătos, sperând că pot să mai dau jos câteva kilograme. Câteodată-mi iese, câteodată ratez cu grație, astfel că dau jos kilogramele și le pun la loc în trei zile în vizită la Moldova. Mă rog, în viață nu le poți avea pe toate.

În cea reală, că în viața din filme e altfel.

Am dat peste un articol foarte fain pe care-l pun și pe irule. Iată zece actori care și-au modificat considerabil structura corpului pentru a juca în niște filme. Ei, asta da motivație, ăsta da sacrificiu!

Christian Bale a slăbit 28 de kilograme pentru ”The Machinist” și apoi s-a îngrășat 45 pentru ”Batman Begins”
Bale MachinistEste cea mai mare transformare pe care a făcut-o vreodată un actor pentru un rol, dar Bale declară că n-a fost ”a big deal” să pună înapoi 45 de kilograme. Un optimist convins, Bale a făcut trecerile de la o greutate la cealaltă cu ușurință și serenitate și nu și-a pus niciodată viața în pericol. Nu pot să spun decât că-l invidiez.

Michael Fassbender a slăbit aproximativ 19 kilograme pentru ”Hunger”
FassbenderHunger

Se pare că Fassbender a avut o experiență nasoală cu dieta. S-a hrănit cu fructe de pădure și sardine în timp ce locuia în Los Angeles, pe plaja Venice… sărmanul. Timp de patru săptămâni a scăzut numărul de calorii pe zi, de la 1000 la 600 și pare-se că în fiecare seară visa la mâncare.

Vincent D’Onofrio s-a îngrășat vreo 31 de kg pentru ”Full Metal Jacket”
VincentFullMetal

De obicei când te apuci de un antrenament, ar trebui să slăbești. Dar Vincent a ajuns la 127 de kg. Deși sănătatea nu a fost afectată, a avut câteva răni emoționale: femeile nu se mai uitau la el, iar oamenii repetau ceea ce-i spuneau, crezând că e prost. Însă, după cum a și declarat, a jucat într-un film de Stanley Kubrick. Nu mai contează dacă se uită femeile la tine când interpretezi un rol într-o capodoperă, nu?

50 Cent a pierdut 24 de kilograme pentru rolul din ”All Things Fall Apart”
50CentFallApart

După ce a fost împușcat în maxilar rapper-ul 50 Cent a trebuit să bea numai lichide cu paiul. A declarat că n-a fost la fel de greu precum pregătirea pentru filmul ăsta. Motivul? Disciplina. Când ai un glonț în maxilar, ești obligat să respecți niște reguli. Când ești de capul tău, ei bine, tentația este la fiecare colț și abținerea e mai dureroasă decât orice glonț. Nu?

Natalie Portman și Mila Kunis și-au rupt niște coaste pentru rolurile din ”Black Swan”

PortmanBlackSwan

Micuțele balerine, cu priviri de gheață, sunt supuse unor tratamente drastice. De la mese rare, la rupt de coaste. Și când joci astfel de roluri nu te încurci, mai ales dacă te încăpățânezi tu să joci scenele complicate. Ei bine, cele două s-au rănit destul de mult pe set, ligamente, entorse și coaste rupte de la dansul fancy. Nu numai că s-au rănit, dar au mai și slăbit, pentru că-s prea mari pentru a fi balerine. Wtf? Natalie Portman pare că moare în fiecare zi la cât e de slabă. Mă rog, regizorul lor, regulile lor.

După ce a devenit un boxer tonifiat Robert De Niro s-a îngrășat 27 de kilograme pentru ”Raging Bull

DeNiroRagingBull
Întâi a slăbit și apoi a venit partea amuzantă. Să se îngrașe. Ei bine, De Niro a făcut o excursie de mâncat în Italia unde a pus la loc și încă peste kilogramele necesare rolului. Tot procesul a venit cu o serie de probleme de sănătate, care l-au îngrijorat pe regizorul Martin Scorsese. 

Gary Oldman a fost spitalizat când l-a jucat pe Sid Vicious

OldmanVicious

Oldman nu e genul care să ia la mișto rolurile sale. A purtat un lanț care i-a aparținut chiar lui Sid Vicious de care i-a făcut rost maică-sa. Ce e mai punk decât să porți chestii ale unui om mort. Celebru și mort? Ei bine, Oldman a ajuns la spital după ce a slăbit 13 kilograme cu dietă cu pește și pepene. Ce, credeați că a ținut dietă cu whiskey?

Tom Hanks s-a îngrășat 18 kg și apoi a slăbit 24 pentru rolul din ”Castaway”

HanksCastaway

După ce s-a îngrășat și a filmat pe o insulă obscură și plină de iguane timp de trei luni, un an a dispărut să-și țină dieta și să-și lase părul să crească. Apoi s-a întors pe insulă unde a luat un fel de virus, iar de acolo a fost transportat la spital.

Dacă sună a poveste interesantă, Hanks povestește că a urât totul din toată inima. Dar se știe despre el că e un sensibil.

Jared Leto a mai pus 39 de kg pentru rolul din ”Chapter 27”

LetoChapterJared Leto a eșuat în ”a fi gras” și a ajuns într-un scaun cu rotile pentru un film obscur despre care n-a auzit mai nimeni. A jurat să nu mai facă asemenea schimbări pentru roluri și a declarat că încă nu și-a revenit complet după experiență.

Matt Damon a slăbit aproximativ 22 de kilograme pentru rolul din ”Courage Unde Fire”

DamonCourage

Curajos, curajos, dar a avut probleme medicale în urma dietei. El e singurul din listă căruia îi pare rău că a slăbit atât pentru rolul dependentului de droguri din film. De obicei auzi actorii care se plâng și povestesc despre experiența traumatizantă, dar niciunul nu spune dacă a meritat efortul sau nu.

Ei bine, Damon povestește plin de regrete despre cele întâmplate, mai ales că s-a îmbolnăvit de inimă, din fericire nu permanent. În fiecare dimineață bea ouă crude și în fiecare zi mânca un cartof cu un piept de pui. De asemenea alerga aproximativ 10 km pe zi.

După care a stat sub observație medicală să se pună pe picioare.

Ei bine, metoda mea, azi țin dietă, trei zile nu, pare mai sănătoasă. Însă eu nu apar nici pe covorul roșu și nici în filme mari. Probabil că dacă ar veni Scorsese să-mi zică să slăbesc 15 kg, aș mânca un măr pe zi, numai să apar în film. Dar cum Scorsese nu se plimbă prin București, mă duc să mă delectez cu o omletă delicioasă a la Evergreen

 

Cu bine,

Sursa

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  dana lalici
  19 May, 2013 at 2:32 pm

  Daca stau sa ma gandesc cat au castigat pentru rolurile respective, nu mai reusesc sa privesc lucrurile astea ca pe un sacrificiu. Cred ca as fi in stare sa concurez cu ALly MCBeal, coborand de la apropae suta mea de kile, daca cineva mia-r da pentru asta a suta parte din cat a castigat cel mai sacaut dintre cei de mai sus. Noroc ca nu apare nimeni cu asemenea oferta si silueta mea e in siguranta :)

  • Reply
   Evergreen
   19 May, 2013 at 3:12 pm

   :)

 • Reply
  Creve
  18 May, 2013 at 12:00 pm

  Da, cum era vorba aia? Arta cere scarificii!

  • Reply
   Evergreen
   19 May, 2013 at 3:04 pm

   Cere, dar nu si merita

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.