Secvente

Doamne, cat te-am iubit

Stii cand iubesti pe cineva de simti ca ti se frange fiinta? Cand simti ca fiecare suflu e pentru celalalt?

Stii cand se apropie de tine pentru ca-ti fierbe pieptul. Desi nu-l vezi, il stii. Cand incremenesti la o fotografie sau o privire.

Cand noaptea dormi cu visele la el si ziua gandurile-ti stau tot la el. Cand viata e o suita de senzatii, cand agonia te arunca in extaz si invers.

Cand vrei sa se termine, de teama ca te farama. Dar vrei sa fie infinit?

Stii.

Stii ca omul ala nu da doi lei pe iubirea ta. Ca tu nu contezi, ca viata lui e traita, indiferent de existenta ta. Ca nu te vede. Ca nu te vrea. Ca esti fara de fiinta pentru el. Ca oricat te farami, esti o pala de vant in fata unui munte neclintit. Stii ca celalat tine de mana pr altcineva, saruta alte buze si se infrupta din alte trupuri. Si mai stii ca in ciuda a ceea ce simti, voi doi nu veti fi niciodata. Ca iubirea ta nu e suficienta pentru doi.

Atunci universul tau se darama, incet, incetisor. Lumea dispare gradat. Crezi ca esti bine, dar amarul sapa in tine. Pana nu mai ramane nimic.

Esti o stafie si te rogi la Dumnezei sa te crute, sa-ti smulga dorint din piept si sa te lase in firea ta.

Nu e nimic romantic in a muri de dor. E tragic. Nu e nimic interesant cand cineva se stinge din lipsa de iubire. Cat sa mai scriem despre nefericire. Cat sa ne mai mintim ca exista final fericit?

Doamne, cat te-am iubit… In fiecare zi ca un Sisif natang, credul. Nu invingem zeii. Tu esti blestemul meu fumos, karma mea trista.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Karin
  5 February, 2013 at 7:27 pm

  E ciudat cum cineva poate sa ti descrie senzatiile mai bine decat o poti face tu….

 • Reply
  Bianca
  18 January, 2013 at 4:17 pm

  buna,te citesc de o vreme si de fiecare data am sentimentul ca ma citesc pe mine nu stiu daca e o chestie buna sau rea,uneori sunt rea si ma bucur ca mai sunt oameni asa rasturnati.adevarul e ca mi-ar place sa vorbim o data daca o sa ai timp de pierdut , esti minunata,ma linistesti chiar daca dupa ce termin de citit mi se usuca gatu si respir mai greu.. astpt un semn,oricand ps:”Ai grija de inima ta”

  • Reply
   Evergreen
   18 January, 2013 at 4:21 pm

   Buna Bianca,
   Multumesc ca mi-ai scris. Ne putem vedea, sigur… Doar ca momentan lucrez la un film. In februarie voi fi ceva mai libera. Te imbratisez, ai grija ta

   • Reply
    Bianca
    21 January, 2013 at 2:58 pm

    Nu stiu cum am putea sa ne vedem desi mi-ar fi tare drag . Eu sunt in Timisoara,nu stiu pe unde esti tu acum…Cand o sa fi mai libera doar da-mi un semn pe mail ,si poate ne sincronizam o data sa ne vorbim mai multe.Te imbratisez si pofta de munca sa ai.sa faci treaba faina :D

    • Reply
     Evergreen
     21 January, 2013 at 7:58 pm

     Se vor alinia planetele la momentul potrivit :)

 • Reply
  Evergreen
  17 January, 2013 at 6:58 am

  Cu bine, Ben

 • Reply
  ben
  16 January, 2013 at 5:16 pm

  – nu mă întreb, n-ar avea rost, de ce de câte ori citesc ce scrii, îmi vine-n minte imaginea pedepsită de nenorocirile trăite a domnului Țuțea, spunând unui reporter “- fericirea???!… păi numai plăvanii pot fi fericiți!”
  cu bine, Evergreen!

 • Reply
  grule
  15 January, 2013 at 5:01 pm

  chestii generale de patologie umana. lipseste orice poezie. un text e bun atunci cand dupa el se poate scoate macar un film slab.
  mai e de lucru la scriitura :)

  • Reply
   Evergreen
   15 January, 2013 at 5:44 pm

   Nu am cautat nici poezia si nici sa scriu un scenariu. Am scris din viata, fara a urmari altceva. Dar multumesc de pont. Mai cauta, vei gasi si poezie pe aici…

 • Reply
  Dan
  15 January, 2013 at 12:45 pm

  Dar oare cati ar putea spune acelasi lucru despre tine…

  Of…

  • Reply
   Evergreen
   15 January, 2013 at 1:14 pm

   Mm, Dan, eu am un fel de defectiune a mea ca oamenii ajung sa spuna asta abia dupa ce se termina tot. Nu stiu de ce, dar parca ii tatuez in creier. Si e flatant, dar doare…

 • Reply
  Cineva
  14 January, 2013 at 11:37 pm

  Of, Doamne, cat am iubit-o….cat o iubesc…..of, Doamne.

  • Reply
   Evergreen
   15 January, 2013 at 10:35 am

   Of.

 • Reply
  adriana
  14 January, 2013 at 9:31 pm

  … si cum imi trece “postu’ ” tau prin mine… cat de tare l-am iubit si eu pe “el”…la granita cu obsesia….

  • Reply
   Evergreen
   15 January, 2013 at 10:35 am

   :) trec senzatiile, trec

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.