Campanii umanitare

Donații pentru Crăciunul din Clubul de Educație Alternativă

Sâmbătă mergem să donăm una-alta celor de la Clubul de Educație Alternativă care se ocupă zilnic de 150 de copii din familii defavorizate 

Există în România oameni lăsați la marginea lumii. Există în București niște zone pe care le evităm și despre care vorbim uneori în ”legende”. Dar acolo trăiesc oameni. Avem șansa să îi vedem în documentare (Toto și surorile lui) sau prin reportaje, dar preferăm să nu dăm ochii cu ei.

Știu că au tot existat campanii de incluziune socială a minorităților, dar multe au fost ca să bifeze cineva ceva într-un tabel.

Mai știu că educația stă la baza formării unui om. Și că privarea de cunoștințe, deși la noi este un drept constituțional, se practică des, mai ales în familiile foarte sărace. 

Din 2008 există Policy Center.

Oamenii din Policy Center au deschis Clubul de Educație Alternativă (CEA) și au grijă zilnic de 150 de copii din două școli gimanziale: Școala 136 Ferentari și Petrache Poenaru. 

Adică oamenii ăștia fac ceva! Ajută copiii să-și depășească condiția primită la naștere.

Așa că sâmbătă mergem la birou să lăsăm ce adunăm. La ora 13:00 la adresa Ion Nistor, nr. 2, ap. 1, etaj 1, sector 3, Bucuresti, din zona Universitate (in spatele Muzeului Suțu).

Nevoi copii din CEA: 
– materiale educationale (consumabile educatione, rechizite)
–  jocuri educationale (de tip Activity, puzzle, invatarea literelor, calcule matematice, jocuri de stimulare cognitiva etc)
– jucarii- dulciuri (mai putin perisabile)- fructe (mai putin perisabile)- produse de igiena orala (periute de dinti, pasa de dinti)
– haine (precum sosete, fulare, manusi, caciuli); 

Nota: in cazul in care doriti sa achizitionati geci de iarna, va rog sa imi spuneti, astfel incat sa revin cu marimile copiilor.
– incaltaminte (precum bocanci, ghete)
Nota: in cazul in care doriti sa achizitionati ghete/bocanci, va rog sa imi spuneti, astfel incat sa revin cu marimile copiilor.

Pentru acest Crăciun se pregătesc 150 de cadouri pentru copii între 6 și 16 ani. Bunurile pentru copiii mai mici de 6 ani sunt binevenite pentru că le vor da fraților celor de la centru.

Dacă vreți să-i cunoașteți, puteți merge pe 17 decembrie în fiecare club CEA între 14 și 16 la Serbarea de Crăciun. 

Adresele CEA sunt:
CEA din Sc. Gimnazila nr. 136 – Prelungirea Ferentari, nr. 74 A, etaj 3
CEA din Sc. Gimnaziala Petrache Poenaru – Str. Bacau, nr. 1, corp B, etaj 2

De asemenea, cei de la O masă caldă se ocupă de mesele de duminică. Am discutat cu ei și au spus că pentru decembrie au buget, dar pentru ianuarie nu. Puteți dona și către ei. 
Dacă vreți să fiți voluntari în weekend sau în cursul săptămânii puteți să le scrieți celor de la centru. 

CE AM NEVOIE DE LA VOI:
Să veniți sâmbătă la adresa de mai sus cu ce aveți voi: hăinuțe curate (și separate pe vârste și sex – dacă se poate) sau cu alimente sau bunuri.

Dacă nu puteți să ajungeți, dar vreți să donați, puteți să-mi trimiteți în cont și vineri mă duc la cumpărături: RO22INGB0000999903874404 / ING /Roxana-Mădălina Andrei

Dacă aveți haine sau jucării, dar nu puteți ajunge duminică, le puteți aduce la mine. Vă rog să-mi scrieți aici sau pe roxevergreenandrei@gmail.com

MULȚUMESC,
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.