Secvente

Eu dacă aș fi azi la liceu…

N-aș mai fuma, bea cafea sau alcool.

N-aș mai tânji să fiu cu copiii cool.

N-aș mai pierde vremea visând să fiu adult și cu atât mai puțin n-aș suferi din dragoste.

Eu dacă aș fi azi la liceu aș citi tot ce aș prinde. Literatură, filosofie, istorie, geografie, chiar și fizică… aș strânge bani, aș avea joburi part-time și aș călători. M-aș uita la filme, aș merge la teatru și la evenimentele astea artsy. Aș ști că nu trebuie să demonstrez nimic nimănui.

M-aș plimba mai mult, mi-aș scrie temele, aș dormi puțin și aș cutreiera lumea cu toată energia aia de 16 ani. Aș avea puțini prieteni cu care nu m-aș certa, ci aș petrece timp prețios împreună, știind că ăsta se va încheia la un moment dat.

Nu m-ar interesa să fiu la modă, să am părul colorat sau să port machiaj. Aș ști că am tot timpul din lume să fac toate lucrurile astea și că oricum nu au sens pe corpul unei puștoaice.
large

Aș sta mai mult cu ai mei, deși probabil nu ne-am înțelege. Dar aș sta să le analizez viața și alegerile. Aș încerca să citesc Proust și probabil aș renunța la fiecare început de pagina. Aș încerca și o relație cu Lynch, poate m-ar prinde.

Dar n-aș fuma, bea sau pierde vremea doar să fac parte dintre cei cool. Așa nu va mai conta chestia asta 10 ani mai târziu..

Zic, doar.

Foto

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Evergreen
  8 October, 2014 at 12:25 pm

  Pai, as fi mult mai intuitiva si mai inteligenta, nu? Cam despre asta e vorba in toata insemnarea.

 • Reply
  un_cetatean
  7 October, 2014 at 6:02 pm

  Pai si de unde sa stii asta la 16 ani ?

 • Reply
  un_cetatean
  7 October, 2014 at 5:11 pm

  Dar de futut nu te-ai fute , cu energia de la 16 ani ? Ia zi ?

  • Reply
   Evergreen
   7 October, 2014 at 5:52 pm

   Cetățene, nu prea cred. Că știu că energia de la 30 e mult mai mișto.

 • Reply
  Marin
  7 October, 2014 at 9:02 am

  Hola!
  Eu…nu stiu ce sa zic. Daca n-as fi fost atunci asa, nu as mai fi ajuns sa fiu cel de acum. A nu se intelege ca am atins nirvana :))) Mi-ar fi placut in liceu sa stiu sa fiu mai atent cu mine insumi si sa spun mai clar ce vreau si ce nu. De suferit din dragoste, n-am prea suferit; de fumat, n-am fumat niciodata, de baut…doar pana mi-am facut norma (prin facultate :D).
  Zi vesela!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.