Campanii umanitare

Donati si cumparati pentru un Garage Sale cu scop umanitar :)

Stiti ca in iarna am mers la Centrul Maternal Agar? Si ca am oferit cadouri mamelor si copiilor aflati in centru si in afara acestuia? Ei bine, pregatesc un eveniment cu scop umanitar, un Garage Sale, care va strange bani pentru a duce mai departe binele pe care-l face asociatia :)

Raluca Zdrobis ne explica mai multe despre Asociatia Touched, Centrul Agar si evenimentul pe care-l pregatesc…

“Asociatia Touched Romania exista pentru a schimba destine. Cum face asta, va voi explica in detaliu.

Touched Collection

Touched Romania

Desi functiona inainte de acest an si isi desfasurau activitatea in orfelinate si in sectiile de spital, unde voluntari si angajati lucrau cu copiii care aveau nevoie de sprijin si ajutor, anul 2006 a fost un an de rascruce pentru asociatia Touched Romania, care si-a dezvoltat activtatea si a ajuns ceea ce este astazi.

In anul 2006 au dezvoltat programul Centru Maternal Casa Agar. Aici, mame aflate in situatii de risc, reusesc sa depaseasca cu ajutorul asociatiei, momentele dificile ale vietii lor si sa isi pastreze alaturi de ele copiii. Mamele primesc sprijin financiar si emotional si gasesc un mediu in care isi pot reveni sufleteste si economic. Sunt sprijinite sa urmeze cursuri sau sa isi finalizeze studiile si sunt ajutate sa isi gaseasca locuri de munca. Sunt invatate sa economiseasca si sunt pregatite de psihologi si asistenti sociali, pe perioada unui an, sa poata continua singure lupta cu viata. Cel mai important lucru pe care il ofera asociatia acestor mame, este posibilitatea de a-si creste copiii si ai pastra alaturi de ele.

O alta perioada sunt gazduite intr-un apartament de tranzitie, unde nu trebuie sa plateasca chirie, ci platesc doar intretinere si  isi cumpara alimente si se reobisnuiesc  sa isi organizeze singure un buget. La sfarsitul perioadei de tranzitie se muta singure cu chirie si se descurca pe cont propriu.  Dar si in acest moment, ele sunt monitorizate si ajutate atunci cand este cazul.

Tot pentru a veni in sprijinul acestor femei si al copiilor lor, Asociatia a dezvoltat Touched Collection, un proiect in cadrul caruia mamele pot primi un loc de munca, in crearea si vanzarea de bijuterii handmade.  Touched Collection a inceput ca si terapie ocupationala in cadrul centrului maternal.  Mamele au posibilitatea sa evedeze din cotidian si sa isi dezvolte partea creative. Ateierele ocupationale au fost constituie impreuna cu psihologi si treptat, prin intermediul acestora, le creste increderea si stima de sine. Sunt motivate sa creeze, iar produsual final le aduce satisfactia lucrului bine facut.

touched1

Cele care au dificultati in a obtine un loc de munca, datorita variilor motive,  cum ar fi varsta frageda a copilului, varsta ce nu ii permite integrarea in colectiv, varsta frageda a mamei, nivelul de pregatire limitat sau lipsa experientei, nevoia unui program de lucru special sau nefinalizarea studiilor, etc., sunt angajate in cadrul proiectului Touched Collection. Astfel, au un loc de munca care le permite sa aiba grija de copiii lor.

Pentru a fi sustinut acest proiect, si pentru ca mamele sa poata avea in continuare un loc de munca, este nevoie ca bijuteriile sa fie vandute. Aici intervin voluntari ai asociatiei, care se ocupa alaturi de mame de vanzarea bijuteriilor.

Alte doua programe pe care le are in derulare Asociatia, sunt sustinerea copiilor în sistemul de asistenta maternala si facilitarea plasarii acestora in familii responsabile si grija pentru nevoile bebelusilor si copiilor abandonati in institutiile din Bucuresti. In ambele cazuri este vorba despre copii abandonati. Diferenta o face ca unii sunt in orfelinate si spitale, iar ceilalti in grija unui asistent maternal profesionist. In mod concret, Asociatia ofera sprijin specializat prin intermediul psihologilor, dar si sprijit finaciar. Copiilor le sunt oferite scutece, lapte praf, biberoane, imbracaminte, incaltaminte, jucarii si orice alte obiecte necesare, dar le sunt oferite si atentie, dragoste si prietenie.

Pe langa toate acestea, ori de cate ori exista posibilitatea, Asociatia ajuta mai multe famiili nevoiase. Oameni pentru care viata nu a fost usoara si care, desi muncesc din zori si pana in seara, nu reusesc sa ofere copilor uneori, nici macar necesarul zilnic.

Pentru a sustine toate aceste proiecte, Asociatia are nevoie de donatii. Asociatia are nevoie ca nevoie ca mesajul ei sa ajunga la oameni cu suflet mare, care sa doreasca sa ajute. Astfel s-a nascut initiativa Touched by an Angel. Un proiect al voluntarilor, ce vine in intampinarea nevoii Asociatiei de a creste vizibilitatea proiectelor sale. In cadrul Touched by an Angel, voluntarii organizeaza diferite evenimente ce au ca scop strangerea de fonduri. Primul eveniment este un Garage Sale unde oamenii doneaza obiecte de care nu mai au nevoie, pentru a fi valorificate, iar banii stransi in acest fel, merg catre caritate. In cazul nostru este un magazin cu character temporar, iar banii stransi merg catre Asociatia Touched Romania.

GARAGE-SALE-CLOTHING

Evenimentul va fi unul cate se poate de special si de frumos. Intr-o locatie central, imbracaminte, incaltaminte, carti, jucarii si alte obiecte, vor astepta, frumos asezate pe umerase si rafturi, cumparatori care sa doreasca sa le ia acasa. O masa plina cu bunatati dulci homemade, ceai si cafea, un loc de stat la sueta si un loc de joaca pentru copii, un stand cu bijuterii Touched Collection si ateliere de creat bijuterii, vor face din evenimentul Touched by an Angel mai mult decat un simplu Garage Sale: un eveniment frumos, unde iti vei dori sa revii.

Poti sustine Asociatia Touched Romania donand obiectele de care nu mai ai nevoie pentru a fi vandute in cadrul strangerii de fonduri, poti merge in ziua evenimentului si cumpara obiecte dintre cele puse in vanzare, poti participa la work-shop-uri  sau poti share-ui evenimentul, pentru ca si alti sa afle despre el.

Mai multe detalii sau informatii despre Asociatie si despre proiectele pe care le desfasoara, puteti afla de pe paginile acesteia: Site / Facebook / Blog

Sau contactandu-ne la tel. 0736.072.449 sau mail Raluca.zdrobis@touchedcollection.ro “

Ne vedem la cumparaturi!

Detalii EVENIMENT!

Sursa foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.