Secvente

m-am saturat de oamenii rai …

 

Din pacate nu pot face o categorisire exacta a oamenilor rai. Sunt inalti, grasi, au ochii mari si parul rosu, sau poate pitici si slabi. Imi amintesc din liceu ca omul insemnat este omul rau. Insemnat trupeste, dar acum cu operatiile acestea nu prea mai ai cum sa te prinzi, iar sa deschizi sufletul omului este chiar imposibil, ma refer la oamenii de rand nu la zeitati.

 

Candva am fost si eu rea, constienta sau nu, am jignit, suparat sau chiar dezamagit o persoana. Tocmai de aceea, acum, lupt sa scot din mine si ultima picatura de rau. Ma intreb insa unde incepe si unde se termina raul si daca intr-adevar exista un bine care-l invinge intotdeauna. Ma intreb, raul in mine unde se afla, cand iese la iveala si ce vrea de fapt? Si pana la urma ce ma determina sa fiu rea? Cum ma manifest?

            Simt nevoia sa ma storc asa cum un somnoros stoarce si ultima picatura de cafea ca pe o doza de viata. Simt nevoia nisipului auriu in talpi, cantecul marii pe buze, vantul dansand in orizonturi nedescifrate. Simt nevoia de relaxare, de un masaj, de o mana sa-mi mangaie fruntea incretita. Simt nevoia de o cafea tare, o tigare buna, o discutie profunda sau stupida cu prietena mea, o cearta pe tema mancarii cu iubitul meu, o plimbare prin Bucurestiul imbacsit si plictisit de atata zarva … oare aceastea pot scoate raul dintr-un simplu om?

 

            Uneori ma intreb pana unde poate merge un om sa-si atinga scopurile, pana unde poate sa calce, peste cate cadavre poate sa treaca, cat rau sa imprastie in jur? Probabil nu am sa aflu niciodata, deoarece incapabilitatea mea de a recunoaste omul rau ma va impinge intotdeauna spre iertare si trecere cu vedere.

 

            Astept sa se intoarca roata, poate atunci am sa descifrez si eu care este treaba cu planul vietii mele. Probabil nici asta nu am cum sa aflu din moment ce eu traiesc in propria-mi contradictie…avem sau nu un plan al nostru ? Si daca am avea, acesta ar include si raul? Sau raul este parte din noi si nu avem cum sa-l dam afara? Sau ne rezumam la concluzia ca omul este format din doua parti: una buna si una rea, ca pe umarul drept avem Ingerul bun si pe cel stang il avem pe Ingerul rau?

 

            Concluzia mea, o sa incerc sa cultiv starile de bine si frumos insa chiar nu pot promite ca raul isi va lua talpasita.

 

 

trimis la coffee break … dupa ce am scris de 3 ori gresit adresa de e-mail…sa fie cu noroc!!!???

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.