Secvente

Senzația aia când s-a prăbușit lumea și tu bei bere în hamac

Mă plimb pe străzi străine mie și mă bucur că nu cunosc pe nimeni. Mă bucur că nu mă știe nimeni. Mi-aș închide telefoanele și conexiunea la net și-aș sta ascunsă. Doar așa să nu mai aud de nimeni și să nu mai vorbesc cu nimeni. Că nu merit să fiu pusă la zid și nu merit să fiu ținută sub observație, nu merit să fiu disecată-n paișpe și nici să dau explicații pentru cine sunt. Nu vreau să fac asta!

Mi-ar plăcea să am miserupismul sau tupeul să mă doară-n cot de oamenii din jur și de gândurile lor. Să cadă pământul, dar eu să beau o nefiltrată cu lime într-un hamac, într-o grădină.

Mi-ar plăcea să nu mai fiu sclava gândurilor și prejudecăților altora. Să fiu pustnică și să nu simt nevoia să aparțin unui grup, unor povești. Sau să nu mă afecteze traiul lor.

Băi, trăiesc starea aia când îmi vine să mă îngrop de vie. Când simt că sunt chiar singură și că oricât m-aș chinui nu pot să mă fac înțeleasă, ceilalți nu pot să rezoneze cu ceea ce trăiesc eu… Mă simt rătăcită și dezamăgită, tocmai de cei pe care-i luasem la coasta mea. Și-s cei care mă lovesc în cele mai slabe puncte, tocmai pentru că am avut proasta inspirație să mă descopăr lor.

Sunt a nimănui și câteodată aș vrea să aparțin. Să am acea persoană cu care să sar cu mașina de pe o stâncă, să am o Louise a mea.  Să știu că cineva mă așteaptă pe partea cealaltă, că dacă stau în beznă cineva-mi arată întrerupătorul, că dacă se prăbușește lumea cineva-mi comandă înc-o nefiltrată.

Așa că atunci când spun că nu mai vreau să mă atașez, că mi-e frică de oameni, că ei o să mă facă să sufăr cel mai mult, că iubirea e o prostie masochistă nu vreau să mai aud teoria vindecării prin dragoste, nu mai vreau să aud aberațiile despre lumea bună și frumoasă și nici că oamenii-s faini în esență. Mi s-a luat, din nou!

Eu atâta zic, oricât de tâmpită aș fi, oricât de impulsivă, răutăcioasă, sarcastică, ironică, hateriță, egoistă sau uatever… nu-s un om rău, nu fac rău, nu distrug, nu mă piș pe nimeni…  sunt un om bun, dar prost în dorința de a-i face pe ceilalți fericiți.

Deci caut pe cineva care să-mi fie suflet pereche și care să nu mă trădeze niciodată.

 Foto

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.