Secvente

But I have to break this cycle where I make you happy and you make me miserable

spune Dude

Nu am înțeles niciodată care e mecanismul prin care noi suntem atrași de cei care ne resping și tocmai pe ei ajungem să-i iubim mai mult ca pe noi înșine. Acest mecanism prin care ne autosabotăm existența s-a infiltrat în oameni și a devenit un clișeu al non-relațiilor din jur.

Am fost prinsă-ntr-o iubire vreo doi ani și ceva. Una din aia în care nu primeam nimic și tot ce dădeam se izbea de un zid înalt până la cer. Și infinit de lat. Deci orice cale aș fi ales, nu puteam ajunge la om. Și cu cât omul ăla-mi zicea că e imposibil, cu atât simțeam că mă sfârșesc și iubirea se întețea. Chinul și agonia au durat cât să mă pun la construit și eu zidul meu. Și tot adaug cărămizi.

După ce ne-o luăm în freză rămânem marcați. Unii dintre noi dețin o gumă de șters fabuloasă cu care șterg semnele. Se reconfigurează și merg înainte, curați, spălați, cu mintea clară. Alții rămân altcineva decât au fost și se caută obsesiv în alții. Unii analizează. Zi, noapte, asfințit sau răsărit, ei pun în balanță ce a fost, se judecă, se ceartă, ca după un lung chin să facă rost de guma de șters. Alții nu-și mai revin. Semnele-s fatale.

Eu analizez. Mult. Lung. Mă chinui și mă răstignesc, mă dau jos, mă îngrijesc, mă cert și mă judec. După care sunt într-o suspensie. După care încep să mă reconfigurez. Dar nu mă prea vindec…

E muzica singurătăților noastre

Nu termin fraze.

Se luptă-n mine sălbatica cu stabila. Și nu știe niciuna pe unde s-o apuce.

Probabil sunt în căutarea omului-oglindă.

Foto

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  lorelei34
  22 December, 2013 at 5:54 pm

  Doamne… nu-ti dori asa ceva!!! Ai idee macar ce inseamna omul oglinda? Si cum e sa-l pierzi? Crede-ma pe cuvant ca “te rupi” de tot!!! Si nu-ti mai revii. Never!!!

  • Reply
   Evergreen
   23 December, 2013 at 9:48 am

   Cred ca fiecare om care apare si dispare are o menire in desfasurarea noastra ca fiinta :) Tocmai, ca iti revii. Iti revii tu, ca fiinta spirituala…

 • Reply
  Naomi
  21 June, 2013 at 6:18 am

  Ce-mi place cum scrii! Sper sa iti gasesti si tu guma de sters cea fabuloasa, sa te ajute sa treci mai usor peste unele esecuri.
  Te imbratisez!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.