Secvente

Când iubești pe cineva și acel cineva se plimbă alături de altcineva

mergi pe o stradă plină cu oameni. și simți deodată o căldură ciudată-n piept. și niște bubuituri. și parcă te ia cu amețeli că respiri repede. habar nu ai ce dracului se petrece cu tine, dar cinci metri mai târziu dai nas în nas cu persoana pe care o iubești. e lângă altcineva. și încerci s-o arzi indiferent, s-o arzi că totu-i bine și că te grăbești. după care fugi mâncând pământul, încercând să te prefaci că totu-i bine și încercând să-ți amintești figura.

devii campion la evitat. sau îți faci un scop din asta. cum simți că te ia cu călduri fugi ca un copil speriat. și totuși vrei să o vezi pe persoana iubită, chiar dacă ține de mână pe altcineva. vrei s-o vezi că ești masochist și te minți că poate așa va trece senzația asta. că poate așa te resemnezi. că poate iubirea asta e doar o prostie absurdă, e doar o minciună, obsesie. dar revine căldură aia, bucuria aia că o vezi. și taci. nu mai e nimic de făcut decât să taci.

te întâlnești cu iubirea și de jenă nici n-o privești în ochi. pentru că știe ce simți. pentru că ți-e rușine să fii sincer. pentru că ți-e frică să nu te faci de râs. dar nu despre asta e vorba, dar în momentele alea nu poți să raționezi, nu poți să zici nimic, decât aberații despre vreme. și ai vrea să vină să-ți spună că a înțeles și că simte. și ai vrea să vină la tine să te ia de mână și să fie. să fie lângă tine, tu să fii altcineva-ul cu care se plimbă pe străzi plouate.

dar nu vine. nu o să vină, probabil. și nu faci decât să rabzi și să speri și să visezi.

te ia disperarea. și vrei să cauți altă iubire. una mai mare și mai frumoasă. sau vrei să-ți pierzi nopțile cu iluzii. vrei să demostrezi lumii că poți, că ești de fier, că nimic nu te mai poate atinge. ești invincibil. ajungi seara acasă. e liniște. dai drumul la muzică. bei niște vin. te uiți pe net, vezi poze, devii slab și trist. și singur. și uneori căldura aia se tranformă în noduri sufocante. adormi. vine a doua zi.

și a doua zi pictezi iar gânduri. a doua zi eviți iar. te ascunzi. cauți. te revolți. plângi. ți-e dor. pictezi iar imagini ideale. a doua zi se încheie și vine a treia. și viața se scurge prin vene, lasă amprente pe trup și-n minte.

Foto: Florin Babei / Sarajevo

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  lorelei34
  11 January, 2014 at 6:27 pm

  Superb post!!!!

 • Reply
  lupino
  11 April, 2013 at 9:45 pm

  Da…. niciun sfat util:( doar o zi obisnuita din viata mea, probabil timpu le va rezolva pe toate

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.