Secvente

fluturii sunt liberi!????

Să nu uiţi asta.

Pentru că mi-e greu şi ciudă şi da, mi-aş dori să nu-mi lipsească niciodată nimic material. Şi nu, nu pentru că-s lacomă, nu pentru că un ochi se închide mai greu de la curent, nu pentru că aş agonisi a snob, ci pentru că atunci cînd nu ai lipsuri existenţa se simplifică şi te poţi ocupa mai mult de spiritualitate.

Ipocrit cel ce spune că nu vrea să-i cadă bani din ceruri şi el să nu facă decît să citească, iubească, zboare, călătorească. Să se bucure de toate plăcerile vieţii. Să vadă Tailanda sau să stea la malul mării Egee pe un şezlong citind Proust sau pictînd apusuri în Egipt.  Făcînd ce vrea, pentru că poate.  Să fie liber ca un fluture.

Viaţa nu e dreaptă! Nu e drept să te naşti ciobit. Nu e drept să tînjeşti după momente pe care le preţuieşti cu disperare pentru că ştii că se termină prea repede. Nu e drept să nu ai un cuib al tău unde să poposeşti la greu.

Nu, nu-i adevărat! Dacă ai nu te nu obişnuieşti cu binele şi nu scad respectul şi foamea pentru spirit. Dacă le ai în tine, rămîn acolo veşnic. E vorba de confort. Confortul mental de a-ţi permite să faci orice şi apoi vine el şi flow-ul.

Şi ce rost are să muncesc o viaţă? Să iau 20 de zile dintr-un an concediu şi să-l petrec cu stresul revenirii la viaţă, la perioada de sărăcie de după. Ce rost are să mă încred într-o pensie pe care nici măcar nu ştiu dac-o mai apuc? Ce rost are să dau viaţă? Cînd din start blestem la moarte şi la lipsuri pe care sufletul le cere?

Sunt foarte nervoasă. Pe tot. Pe nenorocitul de Marius Fleancu care-mi datorează o sumă de bani şi nu are bunul simţ să răspundă la telefon. La niciun telefon. E nesimţire crasă. E de cea mai joasă speţă acest om, un prefăcut şi un nemernic. Şi ştiţi ceva? L-am crezut prieten, cîndva.

Şi ce dacă-mi găsesc un job? Asta nu-mi garantează cu nimic că viaţa mea se va îmbunătăţi considerabil. Nu urăsc bogaţii, nu-mi pasă că alţii au miliarde şi parlamentarii fură şi Lady Gaga are diamante. Mă interesează ce-mi cere sufletul şi ce îndură el.

Aahhhhh. Awwwwaaa. Urlete şi furii.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Alex
  17 June, 2011 at 6:17 am

  acum fara suparare, da prost e cine cere sau cine da?

 • Reply
  bla
  9 June, 2011 at 8:50 pm

  Marius Fleancu imi datoreaza si mie bani. Este o fiinta dezgustatoare si sincer ma indoiesc ca exista o cale prin cale sa dati de el intrucat se ascunde in cea mai meschina maniera. Este totusi bine ca exista aceasta informatie online pentru cei care s’ar putea gandi la un moment dat sa il ajute financiar.

 • Reply
  Vasile Stan
  25 March, 2011 at 9:22 am

  Buna ziua, ii rog pe toti cei pagubiti de Dl. Flencu Marius sa mearga sa faca plangere inpotriva lui ca sa ne strangem mai multi sa poata sa il inchida mai repede pe nenorocit. Sau daca poate da cineva relati de el sa ma contacteze.

 • Reply
  Vasile Stan
  25 March, 2011 at 8:07 am

  Buna, aceiasi problema FLEANCU MARIUS SERBAN si bani
  Am fost inselat de acesta de o suma mare de bani
  Haideti sa il gasim sau ajutati ma sa il gasesc
  Multumesc

 • Reply
  vlad
  3 November, 2010 at 8:44 am

  buna, avem un subiect comun pe care as dori sa il discutam, marius si banii. Aceasta este adr mea de mail, te rog da-mi un mesaj. Multumesc

 • Reply
  cata
  15 June, 2010 at 6:36 pm

  de cate ori nu mi-am dorit si eu sa-mi cada bani din cer si eu sa fac doar ce-mi place(eu spun ca oricum fac doar ce-mi place:)! dar stiindu-ma pe mine, daca as avea multi bani, nu cred ca as mai citi carti sau alte chestii dintr-astea; probabil insa ca as calatori mult.
  nici eu nu ma vad la pensie:)

 • Reply
  evergreenstory
  15 June, 2010 at 10:13 am

  @ Ionouka – as merge. pe jos as merge. nu am cu ce. asta-i problema. asta-i furia.

  @ Merat – nu am cum sa-l intalnesc. si oricum are obrazul gros. eu vreau bani ca sa-mi construiesc fluturi in fiecare zi

  @ Baciul – de discutat aspectele la bere

  @ Helena – de acord!

  @ Sim, oooofff, de ce ma deprimi mai rau?

 • Reply
  ionouka
  15 June, 2010 at 8:10 am

  O sa fii bine la pensie, mai important insa e sa fii bine acum. So relax, hai la mare simbata dimineata si lasa rebeliunea pe dupa 50 de ani.

 • Reply
  Merat
  15 June, 2010 at 7:34 am

  Daca ai cum, fa in asa fel incat sa te intalensti “accidental” cu acel Marius si fa-l sa-i crape obrazul..
  Si capul sus! Da, viata e grea, cum ne ziceau parintii cand eram mici. Dar o sa avem si momentele noastre de fluturi. Ar fi mai frumos daca le-am avea mereu, da. Dar asa, parca le apreciem mai mult.
  >:D<

 • Reply
  Baciul
  15 June, 2010 at 6:53 am

  Hai ca sunt in stare buna si pot sa raspund de data aceasta la provocare. Sa le luam pe rand.

  1. O sa fiu cat se poate de tehnic si o sa amintesc tuturor ca domnul Abraham Maslow a inventat o piramida a nevoilor care este cat se poate de valabila si in zilele noastre. Pe scurt, ca sa ajungi sa iti rezolvi nevoile de auto-realizare de genul: moralitate, creativitate sau cele de stima de sine, trebuie sa le ai indeplinite pe celelalte de genul fiziologice(foame, sete, sex) sau securitate. Cu alte cuvinte, un muritor de foame nu prea se va gandi la ce carte sa citeasca ci mai degraba cum sa isi umfle matul mai intai de toate.
  Ce e drept unii din noi au mai putine nevoi fiziologice decat altii si asa pot sa ajunga diferite personaje pe care noi le consideram sarace sau mediocre din punct de vedere al veniturilor sa zica ca nu au nevoie de bani ci doar de lucruri spirituale.

  2. Cu acest Marius eu am o singura solutie pe care o propun si pot sa ajut in aplicarea ei. Ne strangem mai multi si ii dam o lectie de viata. Aici putem sa negociem/ discutam despre ce poate sa presupuna aceasta lectie.

  3. In momente de genul asta nu trebuie sa ne pierdem speranta. Energiile pozitive aduc tot timpul efecte pozitive atata timp cat crezi in ele “The secret” :)
  Si daca nu functioneaza cel putin iti speli creierul si nu mori nefericit.

 • Reply
  Helena
  15 June, 2010 at 6:47 am

  eu vreau sa-mi pice bani din cel. toate job-urile noastre, astea pe care cel putin le avem, tind sa devina mai nou blow-job-uri si e trist, mai ales cand suntem destepti, frumosi si tineri si nu avem alte griji decat sa fim buni in ceea ce facem.

 • Reply
  Sim
  14 June, 2010 at 8:50 pm

  In zilele astea e un lucru foarte dificil sa iti gasesti un job ok ( nu se mai fac angajari ca acum 2 ani). Pe mine m-ar face fericita un job; e singura chestie care imi lipseste in viata momentan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.