Secvente

Cu tine mi-e cald și bine

Mă mângâi pe păr și-mi spui că o să fie bine chiar și atunci când suspin de se cutremură pământul. Uneori fără un motiv anume. Mă ții de mână și nu-mi promiți nimic pentru că știi că nu-mi plac promisiunile. Mă ții de mână să nu mă lași a nimănui. Te sun la unu noaptea bocind în hohote că am văzut o pisică lovită de mașină și mă trimiți înapoi să am grijă de ea. Și suferi cu mine de mila ei. Mă asculți când îți povestesc încontinuu cîte-n lună și-n stele, chiar dacă ochii tăi ca două mărgeluțe sunt obosiți. Nu mă lași niciodată să pic de tot, dar nici nu mă prinzi când mă dezechilibrez. Știi tu cumva când să mă tragi de mânecă să-mi aduci aminte că nu mai sunt fiica ploii.

Suntem doi. Și plouă cam des peste noi.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Florin
  16 March, 2018 at 7:55 pm

  Pai da, toti sintem frunze-n vint, vorba poetului, ne ia pe sus societatea asta de nu mai stim cum ne cheama. Esti norocoasa ca ai un umar de sprijin, ca oamenii sint foarte instabili emotional, si nu inteleg ce e cu ei, si ce li se intimpla. Educatia te face mai stapin pe tine un pic, desi daca nu ai mediul care sa te sprijine sa-ti dezvolti ideile ai tendintza sa deviezi in mici-mari obsesii care iti slabesc mult self esteemul.
  Mai, in Ro sint multe scene care iti lovesc fiintza foarte brutal, pe mine m-ar darima sa vad catei sau pisici cum sufera, cred ca nu-s antrenat sa rezist si sa mai fiu rational dupa asa ceva. Cred ca dupa un timp trait cu incercari de astea incepi sa iti pui problema ca daca te implici prea mult o iei razna, si din auto-protectie incepi sa ignori multa durere a unor fiintze reale, si te inchizi in tine cit poti de mult..

  • Reply
   Evergreen
   17 March, 2018 at 9:21 am

   Da, din pacate oamenii se protejeaza destul de mult. Totul e toxic pentru ca nu exista un echilibru. Nu poti sa echivalezi durerea din exterior cu ceva… tocmai pentru ca nu ai alinare in exterior. Asa ca iti lucrezi meticulos o bula unde intra doar cativa oameni si unde te simti in control si protejat. Doar ca si bula aia e o iluzie. Suntem mai puternici decat de imaginam si Romania are ‘un merit’ pentru asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.