Secvente

eu si cu mine facem o pereche…

 am o parere proasta despre mine, dar intentionez s-o schimb. nu este frustrare. este o lipsa care imi macina ego-ul. uneori am impresia ca-s o inculta aruncata intr-o lumea plina de critici. n-am avut timp de lancezeala in fata cartii. citeam ce mi se impunea, poate si pentru ca nu mi s-a dat libertatea exprimarii. n-aveam timp de teatru, carte, filme…aveam de trait iubiri pasionale, copilarii duse spre excentrism, fanatism, teribilism…aveam nevoie de adrenalina, de risc si de nopti pierdute cu furii aruncate-n nepasare…o sticla de vodca sau de garrone, sau dupa buget ceva bitter. semne ce s-au sters cu buretele. a mai ramas berea, bautura ce-o consum si acu’ si are aceleasi efecte de la un pahar in plus peste masura.
ma bocesc ma. arat ca un emo kid cu berea-n mana si cu tigara in cealalta. dupa ce ma epuizez de ras imi vin d’ale mele. si tac. de obicei vorbeam. vorbeam pana adormeam sau dupa caz, imi boram matzele prin vreo straduta intunecata si ingusta. eu si boschetarii.
si am ajuns acu’ la o varsta oarecum “in varsta” si sed cu cartea-n brate si ma uimesc de cate poate sa-ti transmita un rand. de cand fac si cronica de carte pentru o revista m-a apucat si mai tare dragul. acu’s la Tolstoi. m-a pus pe ganduri, desi s-ar zice ca ” Despre Dumnezeu si om din jurnalul ultimilor ani” ar fi fost scris cand deja era senil si nu este la fel de bun ca celelalte capodopere. iata ca nu am citit altceva. inca o raita in anticariat. am o lista lunga cu romane pe care vreau sa le citesc.
merg la facultate si ma pregatesc de sesiune asemeni unui student care se respecta. pe dracu’. abia azi am cunoscut-o si eu pe profa de radio. ma, si ma bucur ca nu am fost pana acu’. la cum preda…iti ia tot cheful de invatat.
sunt atatea de spus. sunt atatea de facut incat nu stiu de care sa ma apuc mai intai. ma, dar macar ma iubesc oamenii. aia putini, dar ma iubesc ma si-s tare mandra cand ma gandesc ca am si eu acolo, ceva, pe cineva care se gandeste asa putin la mine. cu ce m-ajuta? cu nimic, practic, dar simt. se intampla sa simt o caldura in mine.
 traim intr-o societate pragmatica. ma inspaimanta rapiditatea cu care “pustii” isi traiesc sentimentele. pe cand la mine un sentiment dura si ani la ei intr-o luna e gata. si iubire si “indragosteala” si prietenie. nu se mai traieste la nivel sentimental. superficialitate. dungi, telefoane ultra super sofisticate, mess, net, tzoale -colantzi, fuste mini super impaietate, make up  etc
 cum ramane ma cu iubirea?
 cum ramane ma cu “intoarce si celalalt obraz”?
am ramas fara tigari (bani) si debitez…

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  evergreen
  12 January, 2007 at 8:38 am

  eu o numesc cronica :P, daca se numeste altfel va rog luminati-ma! :)
  thx

 • Reply
  Omul
  12 January, 2007 at 7:55 am

  banuiesc ca o cronica nu poate fi facuta unei carti (se numeste altfel), cam asta cred ca voia haotica sa sublinieze

 • Reply
  evergreen
  12 January, 2007 at 5:26 am

  da, fac cronica de carte :P de ceva vreme :)

 • Reply
  haotica
  12 January, 2007 at 4:52 am

  faci cronica de carte?(!:P)

 • Reply
  Amoralul
  12 January, 2007 at 4:24 am

  :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.