Confesiuni

Timp

Am ieşit pe balcon. Cîteodată ies pur şi simplu şi privesc în grădina blocului sau pe stradă. Apoi mă întorc în casă.

empty streetBate vîntul. Şuviţele de păr au început să-mi gîdile obrajii. Întorc capul să mă las dezmierdată. Atunci realizez goliciunea străzilor, pustiul sunetelor, lumina blîndă. Pentru cîteva secunde totul stă nemişcat, de parcă timpul s-a oprit.

Şi eu stau în acelaşi zîmbet stupid. Ce moment glorios! Ce frumuseţe de clipe! Şi vîntul suflă din ce în ce mai pătimaş, iar strada se dezmorţeşte de la atîţia paşi.  E dumincă şi pentru oraş. Parcă e un cîntec de dragoste ce mi se fredonează în ureche. Parcă-s şoapte de dor, strigăte înghiţite de timp.

Desenez pe cer umbre. Cu mîna stîngă! Şi timpul mă bate pe umăr. Se scutură teii. Se trec zilele. Se îneacă picioarele în asflatul clocotit.

Dacă am sta să numărăm de cîte ori clipim ne-am da seama că (poate) jumate din viaţă este beznă.

Sub cearceaful alb se joacă fluturi de aur. Soarele intră prin crăpătura dintre draperii. Mă întorc pe partea cealaltă, dar îşi face loc să mă gîdile pe nas.Parcă îşi întinde braţele să mă alinte, să mă trezească din amorţeala verii. Dar eu nu vreau. Eu vreau să trîndăvesc o vară, a vară. Este o altfel de trîndăveală cea de vară. E greoaie şi totodată plăcută. E fierbinte.

E duminică şi e o zi calmă.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Alina
  25 June, 2009 at 5:42 am

  Mai gaza cum ma faci tu de cate ori cand te citesc sa imi amintesc ce frumoasa este viata…
  aseara si eu m-am uitat pe fereastra si dupa luni bune am adulmecat ploaia, am privit strada MEA, gradina MEA, oamenii MEI din fata blocului, cerul si orasul MEU si am simtit tot mai puternic ca nimic nu se compara cu gustul copilariei, trecutului, nimic nu se compara cu ce e al meu, da, tara mea!
  Numai ca realitatea de peste o saptamana (cand finally licenta will be over and done) va fi alta. Iar va mai trece mult pana voi simti picaturi de ploie pe nas, o sa privesc catre o alta gradina cu palmieri si catre un cer fara nori zi de zi… nu sunt chiar ale mele toate astea, sunt sentimente noi de descoperit acolo iar provenienta nu mai e in carti si noutatea, lumea de descoperit, viitorul.
  Multi dintre noi am vrea sa traim in trecut, e comfortabil, placut, al nostru. Viitorul insa ne asteapta sa il transformam in trecut so let’s kick the hell out of it;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.